Rinoplastia: ce este si care sunt principalele aspecte pe care trebuie sa le stii despre aceasta interventie?

Persoanele care sunt nemultumite de modul in care arata sau care au suferit la un moment dat traumatisme cranio-faciale din cauza carora forma nasului lor s-a modificat au acum la dispozitie posibilitatea de a-si face o interventie speciala pentru corectarea problemelor fizice.

De exemplu, rinoplastia este din ce in ce mai des folosita atat de barbati, cat si de femei. Cei care sunt tentati sa apeleze si ei la astfel de interventie trebuie sa fie foarte bine informati dinainte, pentru a sti la ce sa se astepte!

Ce este rinoplastia?

Medicii de specialitate sustin ca rinoplastia este o procedura de chirurgie estetica ce poate avea ca scop rezolvarea anumitor probleme de ordin fizic sau estetic. Practic, doctorii au posibilitatea de a modifica forma nasului pacientilor in functie de rezultatele pe care acestia si le doresc, insa trebuie sa tina cont de proportiile anatomice.

Cine poate beneficia de rinoplastie?

In general, adultii sunt cei care pot apela la rinoplastie, cu scopul de a-si imbunatati aspectul fizic. Este vorba despre o procedura pe care o pot solicita atat femeile, cat si barbatii, cu mentiunea ca fiecare poate vedea intr-un mod diferit conceptul de frumusete fizica.

Daca, de exemplu, pentru doamne si domnisoare, nasul ideal trebuie sa fie micut si scurt, pentru barbati el ar trebui sa fie puternic si drept. Ideal este ca femeile insarcinate sau cele care alapteaza sa astepte pana cand aceasta perioada se termina, inainte de a-si face o interventie la nas. Mai mult, medicii sustin ca persoanele care sufera de boli cardiace ar trebuie sa nu apeleze la astfel de proceduri.

Interventie si recomandari

In general, rinoplastiile dureaza intre 45 si 120 de minute, in functie de complexitatea cazurilor cu care se confrunta medicii, dar si in functie de tipul de anestezie necesar (locala sau totala). Pacientii trebuie sa se abtina de consumul de alimente si bauturi cu cel putin 6 ore inainte de procedura chirurgicala. Mai mult, recomandat este renunte si la tutun, pentru a-si facilita perioada de recuperare. Cicatricile se vindeca mult mai repede atunci cand organismul nu intra in contact cu nicotina.

Cat timp dureaza perioada de recuperare?

In ceea ce priveste perioada de recuperare, aceasta poate varia de la individ la individ. Daca unele persoane sunt complet vindecate in doar cateva saptamani, altele au nevoie de 2-3 luni pentru a arata din nou bine. Indiferent de situatie, pacientii trebuie sa urmeze intocmai sfaturile primite din partea medicilor, astfel incat sa se vindece cat mai eficient si mai bine.

Toata lumea merita sa se simta bine in propria piele, iar atunci cand nasul reprezinta motivul pentru care oamenii se simt stingheri in preajma altor persoane sau chiar ajung sa se izoleze, pentru ca se simt rusinati, nu trebuie decat sa apeleze la specialisti care ii pot ajuta sa isi corecteze neajunsurile. Ideal este ca pacientii sa nu exagereze in privinta formei nasului si sa pastreze o linie normala a intregului chip!