Puiul, carnea slaba folosita in orice dieta

In vreme de pandemie, opteaza sa mananci sanatos, atat pentru a nu castiga kilograme in plus, cat si pentru a avea un stil de viata sanatos. Pentru a te feri de antibiotice sau alti hormoni de crestere, este recomandat sa optezi pentru un pui crescut ca la tara, asa cum este cel de la LaProvincia.

Carnea de pui La Provincia este saraca in grasimi, dar bogata in proteine, lipide, vitamine si minerale, dar mai ales simplu de gatit: de la sarmalute in foi de varza, la pui la ceaun  sau frigarui la gratar. Imaginatia gospodinelor impune limita.

Carnea de pui, extrem de valoroasa

Din punctul de vedere al continutul nutritional exista diferente in functie de bucata de pui la care ne referim (piept sau pulpe, aripioare cu sau fara piele) si de sistemul in care s-a produs puiul respectiv (industrial sau traditional). Intotdeauna alege o carne produsa ca la tara, asa cum face firma La Provincia si nu vei regreta.

Astfel, carnea de pui este bogata in proteine de inalta calitate, in aminoacizi, fapt ce asigura un nivel crescut de satietate si limiteaza pofta de mancare, inamicul oricarei diete. Se recomanda ca puiul sa fie consumat cel putin o data pe saptamana, datorita celor 8 aminoacizi esentiali.

Carnea de pui le ofera consumatorilor cantitati inseminate de fier, zinc, seleniu, cupru si fosfor. Ea este bogata si in vitamine, in special in cele din grupa B-urilor care sunt implicate in metabolismul lipidelor, carbohidratilor si proteinelor.

In plus, consumul de carne de pui face posibila lupta organismului cu diverse infectii si afectiuni, datorita anticorpilor. Pentru persoanele alergice, trebuie mentionat faptul ca puiul LaProvincia are un potential allergenic redus, dar sim ai putine calorii si grasimi. Puiul aduce aproximativ 124 de calorii pentru o portie de 100 grame, fara piele. O portie de 100 g pui are in medie cam 4 grame de lipide. Aceste lipide sunt reprezentate in principal de acizi grasi nesaturati.