Intalniri online sau intalniri offline?

18 Mar 2020
Intalniri online sau intalniri offline?

Intr-o lume tot mai dominata de tehnologie, una din intrebarile care apar atunci cand vorbim despre cuplari se refera la diferentele dintre intalnirile online si cele offline. Cand spunem intalniri online ne referim de fapt la site-uri de dating sau aplicatii cum este de exemplu Fete singure sau Intalniri online . 

Cand spunem intalniri offline vrem sa facem referire la intalnirile clasice care au loc in viata de zi cu zi, fara intermediul unui site sau a unei aplicatii prin care poti cunoaste mai multe persoane.

De exemplu, daca te afli intr-un club si vezi o persoana draguta pe ringul de dans te poti decide sa te apropii de ea. In aceasta situatie vorbim despre o posibila intalnire offline. Dar daca esti singur/a si vrei sa-ti cauti pe cineva prin intermediul unui site, atunci poti sa accezezi o adresa ca Intalniri online, te poti inscrie in baza de date a membrilor si poti incepe sa cunosti alte persoane.

Daca la un moment dat gasesti pe cineva cu care esti dispus sa continui relatia in viata de zi cu zi, puteti sa va intalniti fata in fata si sa va cunoasteti mai bine. Dar in general premergator acestor intalniri rezultate de pe site-urile de dating, membrii petrec destul de mult timp pentru a se descoperi, pentru a vedea daca au aceleasi pasiuni si interese.

Exista numeroase avantaje ale datingului online, iar daca esti singur/a si nu ai incercat inca sa vezi cum functioneaza, nu ai nimic de pierdut. Din contra, poti castiga o viitoare relatie, poate chiar pentru toata viata. Nu, nu exageram. Caci daca ne gandim la faptul ca una din 5 persoana isi gasesc azi perechea potrivita printr-un site de dating vom realiza imediat ce amploare are acest fenomen. In strainatate una din sase casatorii se concretizeaza cu doua persoane care s-au cunoscut in mediul online. Iata ca daca aveai cea mai mica indoiala cu privire la functionalitatea unei platforme de dating cum este Fete singure din Bucuresti, acum poti sa spulberi acest gand.

Spuneam ca datingul online are multe avantaje si in continuare vreau sa ma refer la unul din ele. Este vorba de tracul pe care il ai atunci cand vrei sa te apropii de o persoana pe care o vezi, dar nu indraznesti. Poate fi lipsa de curaj, teama de a fi respins/a sau pur si simplu pentru ca nu stii mare lucru despre el/ea. Vezi doar cum arata intr-o anumita circumstanta (pe strada, in parc, in club, la biblioteca, la facultate etc) si cam atat sau iti este descris/a de un prieten si cam atat.

Dar in datingul online lucrurile functioneaza diferit. Poti uita de teama sau tracul de a te apropia de o persoana in primul rand pentru ca toate conversatiile la inceput se realizeaza exclusiv online, prin intermediul tehnologiei. Acest lucru iti ofera tie niste avantaje enorme. De exemplu, poti intra in discutie mai usor cu cineva. Daca este prezent pe site inseamna ca si el/ ea este singur/a si are cam aceleasi intentii ca si tine: isi cauta o pereche. Apoi, tu detii controlul. Daca vrei sa vorbesti cu cineva, poti sa o faci. Daca la un moment dat vrei sa te opresti, poti la fel sa faci acest lucru fara explicatii. Cand comunici cu cealalalt persoana nu ai nevoie de spontaneitate neaparat. Poti sa recitesti un mesaj pe care vrei sa-l trimiti inainte sa-i dai send.

Un alt lucru extrem de important in datingul online este ca tu poti afla mai usor detalii despre cealalata persoana. Poti profita la maximum de chatul online pentru a vedea daca sunteti compatibili.