Experții Oriflame propun rutina de îngrijire a părului în 2021

Ianuarie 2021: Experții Oriflame propun rutina de îngrijire a părului prin apel la menținerea sănătății și integrității scalpului folosind formule adjuvante de tratament de par și folosirea formulelor de balsam de par îndreptate spre nevoi și probleme specifice.

Sănătatea părului este o reflexie a cât de sănătoasă sau nesănătoasă este viața fiecărei persoane în parte. Predispunerea genetică poate provoca efecte dăunătoare, dar stilul de viață sănătos poate preveni condițiile adverse precum alopecia. 

Îngrijirea părului este la fel de importantă ca orice altă parte a corpului. În timp ce există tendința de a acoperi alte părți ale corpului, părul este lăsat să înfrunte factorii externi, fiind supus poluării, murdăriei și substanțelor chimice care determină aspecte nedorite, precum căderea părului.

În cazul femeilor, căderea părului are, adesea, un impact mai mare decât o are pierderea părului asupra bărbaților. Pierderea părului în cazul femeilor este mai puțin acceptabilă din punct de vedere social și, din acest motiv, poate afecta semnificativ bunăstarea emoțională și calitatea vieții unei femei.

Atât în cazul femeilor, cât și în cazul bărbaților, căderea părului poartă denumirea de alopecie androgenetică, însă manifestările sunt diferite în cadrul celor două genuri. La bărbați, căderea părului începe, de obicei, deasupra tâmplelor, iar linia părului care cade formează în cele din urmă o formă caracteristică de „M”, iar părul din partea de sus a capului se subțiază, de asemenea, progresând spre chelie. Pe de altă parte, la femei alopecia androgenetică începe cu subțierea treptată a firului de păr, urmată de rarefierea părului și de căderea excesivă a acestuia în timp. 

Printre cauzele potențiale ale căderii părului la femei, se remarcă afecțiunile medicale, medicamentele și stresul fizic sau emoțional. De aceea, la cel mai mic semn al căderii neobișnuite a părului se recomandă consultarea unui dermatolog, pentru a determina cauza și tratamentul adecvat. 

Căderea părului la femei poate fi frustrantă, dar în ultimii ani s-a înregistrat o creștere a resurselor pentru a face față problemei. Spre exemplu, folosirea unui tratament de păr adecvat nevoilor și problemelor scalpului ajută, la fel ca alegerea unui balsam de păr care să nu genereze probleme pe care tratamentul încearcă să le stopeze.   

Un tratament de păr adecvat menține sănătatea părului și previne deteriorarea care ar putea duce la probleme suplimentare care să degenereze. Acestea acționează în profunzime pentru diferite nevoi ale scalpului sau ale firului de păr cu scopul de a restabili forța firului de păr. La fel ca în cazul altor produse de îngrijire a părului, există mai multe tipuri de tratament de păr: pentru reconstrucția firului de păr și pentru revitalizarea firului de păr.

Despre Oriflame

Oriflame este o companie producătoare de cosmetice din Suedia, fondată în 1967 de către doi fraţi şi prietenul lor. În prezent este o companie internaţională de produse cosmetice și Wellness care foloseşte metoda vânzării directe în peste 60 de ţări de pe tot globul. Gama largă de produse cosmetice și Wellness suedeze naturale sunt puse în vânzare prin intermediul unei forţe de vânzări de aproximativ 3,6 milioane de consultanţi independenţi, care generează vânzări anuale totale de peste 1,5 miliarde de euro.