De ce sunt atat de populare cartile de dragoste

04 Dec 2019
De ce sunt atat de populare cartile de dragoste

Cartile te pot transpune intr-o noua lume, in care doar imaginatia ta si a autorului primeaza. Oamenii aleg sa citeasca din motive vaste, iar unii ajung chiar sa tanjeasca dupa povestile din lectura aleasa. Poate ca ai intalnit pe cineva nou si esti in cautarea unei carti de dragoste, in care personajele sa impartaseasca aceleasi sentimente cu tine.

Cartea potrivita te poate ajuta sa resimti pasiunea din cuvintele citite si sa afli despre trairile pe care le-ai putea avea si tu alaturi de o persoana draga tie. Pe de alta parte, sunt oameni care vor sa citeasca despre iubirile neimplinite ale protagonistilor, care se pot asemana cu adevarul din viata lor.

Cartile de dragoste nu se limiteaza la povestea traditionala de iubire, pe care o intalnesti in basme. Nu mereu un print pe cal alb salveaza o printesa, oricat de mult si-ar putea dori cineva sa fie asa.

Inca din timpurile medievale, iubirea a jucat un rol important in literatura, precum in cazul operelor lui Shakespeare, in care pasiunea este cea care influenteaza personajele sa se lupte si sa infrunte moartea. Scrierile sale au oferit lumii o expresie cuprinzatoare a iubirii, precum si o reflectare melancolica asupra acestui sentiment.

In vremurile moderne, inclinarea oamenilor inspre povestile tragice de iubire a continuat, prin carti precum ,,Marele Gatsby” de F. Scott Fitzgerald. Astazi, cititorii devoreaza carti de dragoste in care finalul nu este deloc unul asteptat si in care necunoscutul primeaza.

Poti lua ca exemplu popularitatea uriasa de care s-a bucurat mult cunoscuta carte ,,Sub aceeasi stea” de John Green. Unii cititori nu se pot satura de sentimentele pe care le traiesc in urma acestui gen de carti de dragoste. Acest bestseller international a cucerit mii de oameni prin povestea induiosatoare a unei iubiri contra cronometru.

Iubirea nu tine cont de timp si spatiu si poate sa apara oriunde, atunci cand te astepti mai putin. Oamenii se indragostesc, in general, in locuri comune, precum in scoala, la petreceri sau la munca, iar in unele cazuri acest lucru se poate intampla chiar si intr-un desert sau intr-o padure.

Iubirea este magica si frumoasa si, daca ar exista in lumea reala, toate personajele din cartile de dragoste pe care le citesti ar fi de acord cu aceasta afirmatie. Povestile de iubire sunt scrise pentru a purta cititorii prin sentimente multiple: de la fericirea datorata primului sarut al protagonistilor, pana la siroaiele de lacrimi care se scurg la aparitia momentelor nefericite in viata personajelor.

Cert este ca, indiferent de preferintele tale literare, exista o poveste de iubire scrisa special pentru gusturile pe care le ai. Chiar daca vrei sa citesti despre o dragoste copilareasca declansata in urma unei intalniri adorabile la o petrecere sau sa savurezi istorisirea unei aventuri romantice care se termina intr-un mod tragic, exista numeroase carti de dragoste care sa iti poata indeplini cerintele.