De ce este important designul site-ului tau

06 Jul 2020
De ce este important designul site-ului tau

Poate fi dificil de inteles de ce majoritatea intreprinderilor sunt dispuse sa plateasca foarte multi bani pentru designul web al site-ului. La urma urmei, este mai important sa ai un site functional decat un aspect frumos, nu? Din pacate, nu este asa. In ziua de astazi, cel mai important aspect al unei afaceri online este designul web al site-ului.

Acest lucru inseamna ca intreprinderile ar trebui sa incerce intotdeauna sa gaseasca cel mai bun design web care functioneaza pentru afacerile lor. Desi exista multe firme care creaza site-uri web, este nevoie de o agentie calificata cum este si sicmedia.ro pentru a proiecta un site care sa fie functional si usor de utilizat. Iata cateva motive pentru care designul web este important pentru afacerea ta:

Un site bun creste rata de conversie

Atunci cand afacerea ta are un site web bine conceput, devine mai usor sa obtii mai multe conversii ale clientilor. Acest lucru se datoreaza faptului ca un site web bine contruit se foloseste de toate elementele pentru a conduce clientii direct la ceea ce au nevoie, fara distrageri.

Un site web receptiv ajuta compania sa castige multi clienti

Conform unei cercetari recente, s-a descoperit ca tot mai multi utilizatori isi folosesc telefoanele mobile pentru face plati si cumparaturi online. Acest lucru inseamna ca intreprinderile trebuie sa profite de acest nou set de clienti. Firmele pot avea castiguri mai mari prin crearea de site-uri web cu versiune mobila, care sa ofere persoanelor care sunt departe de calculator posibilitatea de a face comenzi atunci cand sunt in miscare.

Designul site-ului ajuta la cresterea popularitatii marcii

Daca firma ta are un logo si acel logo este utilizat frecvent in materialele atunci logo-ul, culorile marcii si imaginile utilizate pentru imprimare trebuie sa se regaseasca si pe site. Este important pentru clienti sa poata recunoaste marca ta in toate formele de comunicare. Atunci cand comunicarea vizuala nu este prea placuta, poate face clientii sa se simta inconfortabil, ceea ce ii poate determina sa creeze o asociere negativa cu firma ta.

Un site web cu aspect neplacut va strica imaginea oricarei companii, in timp ce un site care functioneaza prost va inlatura clientii. Cu toate acestea, un site elegant ii va ajuta pe oameni sa creeze o conexiune cu brandul tau si sa-l retina inca de la prima accesare.

Modele de citire si SEO

Majoritatea oamenilor se simt confortabil cand citesc o pagina web la fel cum citesc o carte, de sus in jos, de la stanga la dreapta. Multi designeri se asigura ca includ cele mai importante informatii pe coloana din stanga sus. Acest lucru va ajuta la transmiterea mesajului mai eficient pentru vizitatorii site-ului web, care ar putea fi clienti actuali sau potentiali. Dar ceea ce multi oameni nu stiu, este ca plasarea informatiilor importante in aceste zone ale unui site web imbunatateste si optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO).