Cum pregătești o cină de gală la tine acasă cu rețete simple

 

La o cină de gală, niciun detaliu nu poate să treacă neobservat. Pe lângă bunul gust al mâncării, sunt importante servirea și ambientul. Așa cum felul în care alegi să te îmbraci influențează percepția invitaților despre evenment, la fel o va face și aspectul mesei pregătite. 

Dacă te numeri printre aceia care sunt interesați de înalta clasă de bucătărie, vei ști că nu este important să pregătești doar acele feluri de mâncare somptuase, ci toate celelalte detalii contează, precum vestimentația sau modul de serivire corect. Ia în considerare că meseria unui Chef trece dincolo  de a da indicații în bucătărie și trebuie să te asiguri că tot ceea ce se prezintă publicului, inclusiv mâncarea și decorul, trebuie să fie armonios.

Poți  le oferi invitaților o porție de clătite americane cu banane   te asiguri  nu dai greș cu meniul sau poți  oferi un pic de personalitate meniului alegând rețete ușor modificate precum o porție de  drob vegetarian

Folosește o față de masă albă sau de culoarea fildeșului

Atunci când pregătești o masă de gală, trebuie să iei în considerare multe aspecte ce țin de décor și nu este deloc rău dacă începi cu culoarea feței de masă. Se recomandă deci o culoare albă sau fildeș. Masa de masă trebuie să fie călcată bine și suficient de lungă încât să ajungă la nivel cu solul. De asemenea, dacă ai ales o astfel de față de masă este bine ca și vestimentația ta să se încadreze tot în aceste tonuri de culoare.

Atenție la elementele centrale ale mesei

Folosirea florilor sau a pieselor centrale pentru décor nu este o idee rea, fiind elemente care pot face înfrumuseța ambientul. Dar ele trebuie așezate cu înțelepciune, astfel încât să nu spargă armonia. De aceea, trebuie să ai în vedere câteva sfaturi: acestea nu trebuie să îi împiedice pe meseni să se vadă, florile nu trebuie să aibă mirosuri puternice, pentru a nu-i deranja pe meseni când cinează, iar dacă folosești lumânări, nici ele nu trebuie să aibă miros, dar trebuie întotdeauna aprinse.

Se pun trei farfurii per persoană

Aceasta este o regulă de aur pentru decorarea unei mese ca de gală și nu trebuie să uiți de ea, mai ales dacă visezi să devii profesionist în gastronomie. Aceste farfurii sunt: farfuria de serviciu, farfuria de supă, farfuria pentru felul principal. Ele trebuie dispuse la unul sau doi centrimetri distanță de marginea mesei. 

Ordinea tacâmurilor este de la exterior către interior

Ordinea tacâmurilor este un alt aspect de care să ții cont, acestea fiind așeazate din exterior către interior: linguri și cuțite în dreapta, furculițe în partea stângă. Cuțitele se pun cu partea tăioasă spre farfurie. Nu se așază niciodată mai mult de trei cuțite și 3 furculițe la o masă.

Culoarea șervețelului trebuie să fie în armonie cu fața de masă și farfuriile

Pe lângă culoare, șervețelele trebuie să fie realizate din țesătură. În lumea gastronomiei, plasarea unui șervețel de hârtie la o cină de gală este inacceptabilă. De asemenea, trebuie să ai grijp ca șervețelele să fie călcate și așezate în partea stângă a serviciului.

Sticlăria trebuie să fie de același model

Amintește-ți că la o cină de gală totul trebuie să fie într-o armonie perfectă. Iar când vine vorba de locație, trebuie să reții faptul că cea mai înaltă piesă este plasată întotdeauna în interiorul serviciului. Ordinea este aceasta: pahar de apă, pahar de vin roșu, pahar de vin alb. Cel mai înalt pahar se va plasa în spatele celorlalte.

Mâncarea se servește din partea stângă

Dacă ai aranjat un décor armonios, ai pregătit deja felurile de mâncare, ce poate urma? Evident, servirea, care, de asemenea, trebuie făcută în mod corect. Servirea se face întotdeauna din partea stângă, iar farfuriile sunt luate apoi prin partea dreaptă.