Cum calculezi bugetul de reamenajare?

Reamenajarea locuinței este inevitabilă la un moment dat. Fie că vrei să reamenajezi doar o cameră sau vrei să schimbi aspectul întregii locuințe, acest lucru presupune să investești timp și mai ales bani. Dacă nu vrei să mai amâni acest proiect, aplică online pentru un credit rapid de la Credit Prime și decorează apartamentul/casa după cum îți dorești.

Indiferent de schimbările pe care vrei să le faci în locuință, primul lucru de pe listă este să calculezi bugetul, în funcție de complexitatea proiectului. Suma pe care o stabilești pentru reamenajarea locuinței va include toate modificările pe care dorești să le faci, inclusiv achiziționarea de mobilă nouă ori schimbarea instalațiilor. Aplică pentru un credit online și asigură-te că începi renovarea cu bani suficienți. Indiferent de suma solicitată, vei primi banii rapid, direct în cont dacă dorești. Iată mai jos câteva elemente care te pot ajuta să estimezi mai bine bugetul de reamenajare.

Conceptul vizual

Înainte de a stabili bugetul pentru renovare, ar trebui să ai foarte clar în minte conceptul vizual al acesteia, mai ales dacă reamenajezi o singură cameră. Aceasta va trebui să se integreze stilistic și cromatic în decorul casei, să aibă continuitate.

Spre exemplu, dacă îți dorești o cameră vișinie, va trebui să incluzi accente de vișiniu în toată casa. Dacă vrei să reamenajezi toate camerele, conceptul vizual se simplifică.

Buget împărțit pe categorii

Îți va fi mult mai ușor dacă împarți cheltuielile pe categorii, ca de exemplu: 

  •   Instalația electrică – dacă este veche sau într-o stare nu prea bună, ar trebui să rezervi o parte din buget pentru a o schimba.
  •   Instalația sanitară – se aplică aceeași regulă ca la instalația electrică – dacă este veche, trebuie să aloci o parte din buget pentru schimbarea ei. În general, ca și în cazul instalației electrice, este recomandat să angajezi un specialist care știe ce face. Dacă te apropii de limita de sus a bugetului, poți aplica online pentru un credit rapid de la Credit Prime pentru bani în plus care să-ți permită să duci proiectul la bun sfârșit.
  • Manopera – este indicat să te interesezi bine înainte de a alege un meșter, pentru că nu toți fac treabă bună sau la prețuri acceptabile. 
  •   Materiale construcții – este bine să nu le cumperi fără să ții cont de părerea meșterului, decât dacă ești tu însuți specialist în domeniu. Nu opta pentru materiale ieftine care se deteriorează într-un an. Cumpără doar materiale de calitate, durabile.

 

 

 

 

Factori externi

Este bine să iei în considerare și factorii externi, pentru că anotimpul va influența proiectul tău de renovare, mai ales dacă implică reparații exterioare. Totodată, ar trebui să cumperi întotdeauna materiale de rezervă, în cazul în care, dintr-un motiv sau altul, cele calculate la început nu sunt suficiente. Dacă nu ai destui bani pentru materiale de rezervă, aplică online pentru un credit rapid și rezolvă problema.

Implicarea în renovare 

Implicarea ta în renovare nu presupune doar supravegherea constantă a muncitorilor, ci și alegerea materialelor împreună cu specialiștii care te ajută, precum și negocierea prețurilor, pentru a nu risca să ai surprize neplăcute în timpul sau la finalizarea proiectului de reamenajare.