Cât te costă aparatura electrocasnică în bucătărie? TOP 3 piese care NU trebuie să îți lipsească din locuință

Bucatarie

Să te muți într-o casă nouă nu e un lucru tocmai ușor. Asta,  dacă nu ți-ai achiziționat o locuință la cheie și tot ce trebuie să faci e să îți duci valiza cu haine. Dacă, însă, ai cumpărat o locuință semifinisată, mai ai încă de alocat timp și bani, până când casa ta va fi perfect locuibilă. 

În acest articol ți-am pregătit câteva informații care îți vor fi de ajutor atunci când îți vei amenaja bucătăria.

Electrocasnicele, o investiție consistentă

Dacă ai ajuns în punctul în care te ocupi de amenajarea bucătăriei, atunci ar trebui să decizi ce electrocasnice cumperi. În funcție de acestea, vei stabili apoi cum va arăta mobila sau ce aparatura va fi incorporabilă și care va fi la vedere. 

Bugetul e și el important, așa că nu poți intra în primul magazin de electrocasnice, să dai comanda și să întinzi cardul. Poti să vezi oferta aici, unde s-ar putea să găsești atât electrocasnicele mari și mici de care ai nevoie, dar tot ce e posibil să te atragă și piesele de mobilier.

Un calcul simplu îți arată că pe electrocasnicele mari, de bază într-o bucătărie, vei scoate din cont peste 10,000 de lei. Desigur că suma variază în funcție de marca și specificațiile alese.

Ce electrocasnice NU trebuie să îți lipsească din bucătărie

 

  • Mașina de spălat vase

 

masina de spalat vase

 

Iată câteva motive pentru care e bine să dai banii pe un astfel de accesoriu:

  • Cu o mașină de spălat vase economisești nu doar timp, ci și apă, bureți și mult detergent
  • Din mașina de spălat vase scoți vase impecabile, gata uscate și fără urme de microbi pe ele
  • În loc să pleci de acasă și să lași chiuveta plină cu vase murdare, mai bine pui o pastilă de detergent și apeși un buton, iar când te întorci, poți lua farfuriile și să servești direct cina din ele

 

  • Filtrul de apă

Filtru apa

 

Un filtru de apă pare un electrocasnic banal, dar nu e. E chiar util într-o casă. Fie că alegi un filtru de apă atașat direct la robinet sau optezi pentru o cană filtrantă, vei avea avantajul că bei mereu apă proaspătă, dar curată. Apoi, scapi de corvoada căratului de sticle cu apă plată. Și, nu în ultimul rând, economisești bani.

Dacă într-o familie de 3 persoane se consumă 3 sticle de apă plată zilnic, a câte 2 litri fiecare, numai pentru băut, asta înseamnă că din portofel se duc în fiecare zi circa 7 lei pe apă. Într-o săptămână se adună 49 de lei. Fă tu calculele mai departe și vezi în cât timp recuperezi investiția băgată într-un sistem de filtrare al apei.

  • Sandvich maker-ul cu plăci interschimbabile

sandwich

Îți dau numai câteva exemple cu ce poți găti la un astfel de aparat și apoi decizi tu dacă investești 150 de lei să ai așa ceva în casă sau nu:

  • sandwich-uri rapide cu orice ai prin frigider
  • piept de pui la grill
  • pancakes rapide
  • pâine în ou
  • legume la gratar

Și lista poate continua. Mai știți și alte motive pentru care ar trebui să existe în fiecare bucătărie cele 3 aparate electrocasnice?

 

Sursa foto: shutterstock.com