Caldura de afara iti face probleme? Afla 5 trucuri pentru a te racori

Temperaturile ridicate determina pe majoritatea oamenilor sa caute orice mijloc le sta in putinta pentru a gasi racoare si pentru a se feri de problemele de sanatate pe care caldura le aduce organismului uman. Bineinteles ca sunt atenti la toate sfaturile pe care specialistii le ofera la televizor cetatenilor in aceste zile caniculare, se inarmeaza cu rabdare, cu sticle de apa rece si pun in aplicare orice truc pe care-l primesc de la cunoscuti sau pe care-l gasesc pe internet.

Desi, uneori aceste metode nu prea dau randament in cazul fiecarui om in parte, totusi exista persoane care le-au incercat si care considera ca sunt foarte bune. Daca intrebi pe cineva cum se fereste de canicula, va raspunde ca aparatul de aer conditionat este de ajutor, chiar daca acest lucru presupune totusi niste riscuri majore pentru sanatate. Este foarte important atunci cand este folosit sa se realizeze igienizarea aerului conditionat pentru ca ar putea afecta functionalitatea sistemului respirator.

Iata cateva trucuri utile pentru a te racori:

  1. Cand la meteo este anuntata o astfel de zi caniculara trebuie neaparat sa iei toate masurile in vederea reducerii disconfortului termic din locuinta, chiar si fara ajutorul aerului conditionat. Poate nu intotdeauna iti permiti sa achizitionezi acest aparat sau poate sanatatea nu-ti permite folosirea lui. In acest caz, ai grija sa nu deschizi ferestrele si usile decat dimineata, cand este mai racoare, iar pe durata zilei sa tii jaluzelele si draperiile trase pentru a nu intra lumina soarelui;
  2. Uneori se intampla ca aparatul de aer conditionat sa se strice exact intr-o astfel de zi fierbinte, asa ca pana gasesti numarul unui electrician bun, care sa vina sa-l repare, trebuie sa descoperi o solutie pentru a te bucura de racoare. Ce-ai fi sa apelezi la vechiul ventilator de camera, uitat intr-o debara? Pentru o performanta sporita, ai putea sa amplasezi un recipient cu apa rece, chiar gheata, in apropierea aerului ventilat;
  3. Desi pare o idee prea veche si banala, asezarea plantelor ornamentale in fata ferestrelor are rolul de a absorbi o parte din energia solara. Aerul din interiorul camerei se purifica cu ajutorul lor, fiind oxigenat corespunzator. De asemenea, ai mai putea monta pe geamuri niste folii reflectorizante, special pentru a impiedica razele solare sa patrunda in interiorul camerei tale si in acest fel poti sa obtii o temperatura mai scazuta in interior decat in mod obisnuit;
  4. Toata lumea stie deja ca aparatele electrocasnice si electronice emit caldura si ca intr-o zi caniculara nu ai nevoie sa iti sporesti disconfortul folosindu-le peste masura. O solutie buna este sa le utilizezi dimineata sau seara tarziu, astfel te vei bucura de o temperatura de interior mult mai acceptabila. Un alt sfat este sa gatesti pe timpul noptii, cand nu este la fel de cald.
  5. Cand iti construiesti casa, ai putea sa prevezi si situatia in care vei avea nevoie de racoare si sa o izolezi termic. Camerele de la subsol nu au nevoie de aer conditionat deoarece temperatura lor e mai rece. In cazul mansardelor ai putea sa montezi o folie de aluminiu intre vata minerala si placa de gips carton, ceea ce actioneaza ca o bariera impotriva vaporilor, dar si ca un scut puternic impotriva radiatiilor solare.

In concluzie, vara simti nevoia sa te aperi de caldura infernala, asa ca trebuie sa depui efort maxim pentru a te feri de neplacerile aduse organismului tau, indiferent ca apelezi la folosirea aerului conditionat sau la un truc invatat de la altii.