Bijuterii din aur galben. Cât de importante sunt simbolurile?

Când cumperi o bijuterie din aur, la ce te uiți? Noi credem ca sunt importante deopotrivă caracteristicile bijuteriei, precum și emoția pe care o transmite. Povestea bijuteriei și „acel ceva unic”, care nu poate fi transpus în cuvinte.

Te-ai decis că vrei o pereche de cercei din aur galben sau poate un lănțișor din aur galben. Hai să vedem cum faci alegerea:

  • La ce caracteristici să te uiți când cumperi o bijuterie din aur galben
  • Ce simboluri să alegi

Ai multe opțiuni de bijuterii în magazinele fizice și online dar, când te uiți la ele cu mai multă atenție, toate ți se par la fel. Vezi mai jos cum să faci diferența și să alegi acea bijuterie care să-ți placă și peste ani.

  • La ce caracteristici să te uiți când cumperi o bijuterie din aur galben

Să începem cu prima categorie: cercei din aur galben.

Etapa 1. Stabilește scopul pentru care cumperi cerceii.

Dacă îți trebuie o pereche de cercei pentru ocazii speciale, atunci alege cercei mari sau cercei lungi din aur galben. Asigură-te că alegi un model pe care să îl poți purta și la alte evenimente, nu doar la cel pentru care cauți acum cerceii. O pereche de cercei din aur este făcută să dureze în timp, nu îi cumperi doar pentru un sezon sau doar pentru un moment.

Dacă îți cauți cercei de zi cu zi, alege un model comod și ușor. Cerceii din aur galben pe lobul urechii sunt cei mai potriviți în această situație.

Etapa 2. Forma cerceilor și tipul de prindere.

Indiferent de scopul pentru care îți cumperi cerceii, aceștia trebuie să aibă o formă care să nu se agațe în păr. Alege un design suplu și anatomic, care să îți permită să te desfășori și pe ringul de dans și acasă, în pijamale.

Formele în relief și cele cu elemente ascuțite te pot incomoda. Așa că nu îți cumpăra genul acesta de cercei decât dacă ți-ai asumat de la bun început și ți i-ai dorit foarte tare.

Tipul de prindere. Pentru cerceii speciali, de evenimente nu contează atât de mult, însă pentru cerceii de zi cu zi noi îți recomandăm să alegi modele cu prindere securizată. Mai ales dacă știi că nu vrei să îi dai jos seara, la culcare.

Dacă știi că îi dai jos, atunci merge să îți cumperi cercei micuți, cu tijă și fluturaș de prindere.

Etapa 3. Dimensiune și greutate.

De-a lungul timpului am văzut multe femei cu lobul urechii deformat din cauza unor cercei grei sau prea mari.

Noi îți recomandăm să porți cercei fini, ușori, pe care să nu îi simți în urechi. Poți să descoperi multe modele cu design WOW care se încadrează în această categorie. Nu te gândi că numai cerceii grei pot să arate impresionat, ba dimpotrivă. Tocmai aici se vede meșteșugul artizanilor din bijuteria fină, atunci când reușesc să producă bijuterii cu design deosebit, dar ușor de purtat.

La ce să te uiți când alegi: coliere din aur galben.

Etapa 1. La fel ca la cercei, stabilește-ți mai întâi scopul.

Numai că aici logica este un pic diferită: în cazul unor evenimente speciale, colierul tău poate să aibă orice lungime câtă vreme se potrivește cu rochia. Evident că lănțișoarele lungi sunt gândite special pentru rochii de seară, dar dacă ai asimetrii, să zicem un umăr gol, poți să uiți de colierul lung. În cazul acesta fie nu porți deloc, fie alegi un model finuț, la baza gâtului.

Dacă îți cumperi un colier de zi cu zi, noi îți recomandăm să îl alegi proporțional cu forma corpului tău.

Dacă ești mignonă, nu îți cumperi un lănțișor standard de 45 cm, ci un lănțișor din aur la baza gâtului ca să echilibrezi proporțiile corporale.

Dacă ai gâtul gros sau bustul mai generos, atunci un lănțișor mai lung te ajută mai mult ca să obții un efect armonios.

Etapa 2. Proporțiile pandantivului în raport cu lănțișorul

Când alegi colierul, uită-te la proporții: pandantivul mic se combină cu un lănțișor scurt și invers. Dacă ți se pare că ceva nu e în regulă, probabil că așa este.

Există o regulă de aur a armoniei în design pe care o simți, chiar dacă nu ți-o spune nimeni.

Etapa 3. Aurul se combină numai cu aur. Alege un colier durabil.

În ultima vreme am văzut pe piață multe pandantive puse pe gută sau pe șnururi din piele cu închizătoare din aur. Îți dai seama că atât guta, cât și șnurul se pot rupe în timp și că nu au niciun fel de valoare. În această situație tu nu o să mai ai ce să faci cu închizătoarea din spate, chiar dacă este din aur nu o poți refolosi. Cel mult poți să te duci cu ea la un bijutier local și să ți-o transforme în altceva.

Așa că atunci când alegi un colier din aur asigură-te că toate piesele sunt din aur și că nu ai și alte materiale textile / sintetice în compoziție.

Situația nu e aceeași dacă îți cumperi un pandantiv din aur pe șnur pentru că șnurul din spate este doar legat, nu are o închizătoare din aur inclusă în costul bijuteriei. Cu alte cuvinte tu poți să tai oricând șnurul și să-ți pui pandantivul pe un lănțișor din aur, fără regrete că ai pierdut un șnur.

 

  • Ce simboluri să alegi

Pornim de la ideea că o bijuterie abstractă e o bijuterie care nu îți transmite nimic.

Credem că atunci când faci alegerea, simți bijuteria, iar când vine vorba despre simboluri sunt câteva categorii care te pot influența fără să îți dai seama:

  • Simbolurile tradiționale – cele pe care le legi de anumite momente din copilăria ta și care îți trezesc nostalgii.
  • Simbolurile asociate călătoriilor – simboluri din culturi specifice, ale unor țări pe care le-ai vizitat.
  • Simboluri universale asociate frumuseții, iubirii și protecției – cele mai comune sunt inimioarele, îngerașii sau simbolurile florale. Dar și acestea pot fi reinterpretate și stilizate în așa fel încât să arate WOW.

 

Acum că ai aflat mai multe despre bijuteriile din aur galben, tu ce alegi: cu sau fără simboluri? Nu uita că suntem aici oricând ai nevoie de recomandările noastre. @iona_jewelry #makegoldcoolagain #qualitynotquantity

CategoriiFără categorie