7 investiții necesare pentru amenajarea modernă a biroului

Atât un spațiu de lucru comun, cât și un birou amenajat acasă trebuie să ofere eficiență și confort. Un design modern îți permite să organizezi locul într-un mod creativ, luminos și potrivit pentru a petrece multe ore productive în fața computerului, a documentelor sau a proiectelor de orice natură. Învață cum să pregătești biroul cu șapte investiții utile. 

Cum amenajezi biroul în stil modern

Amenajarea modernă a biroului pune accentul mai întâi pe funcționalitate. Mobilierul și decorul sunt minimaliste, ideale pentru un spațiu redus sau, din contră, pentru o suprafață extinsă. Materialele folosite sunt de calitate superioară, naturale: lemn, piatră, cărămidă, sticlă și metal. Mai mult, iată care sunt elementele de care ai nevoie pentru organizarea unui spațiu de lucru eficient.

1. Uși de interior din sticlă și ferestre mari

Stilul modern în amenajare presupune multă lumină naturală. Astfel, acordă o atenție deosebită alegerii unor uși de interior adecvate, cu suprafețe vitrate și cadre metalice sau din lemn. De asemenea, dacă este posibil, optează pentru ferestre mari, care să reprezinte sursa principală de lumină.

2. Mese de lucru spațioase

Birourile sau mesele trebuie să aibă un spațiu de lucru cât mai generos. Ține cont mai întâi de rolul funcțional, apoi de cel estetic. Poți alege fie un birou clasic, fie unul în formă de L. Mai mult, pentru o zonă comună este necesară o masă spațioasă, ideală pentru întâlnirile cu echipa.

3. Scaun de birou ergonomic

Un scaun de birou în stil modern poate avea un aspect creativ, însă confortul nu trebuie sacrificat. Găsești o multitudine de modele ergonomice, cu un design inedit, care au căptușeală din materiale textile sau din piele. 

4. Spațiu de depozitare simplu

Din biroul tău nu trebuie să lipsească spațiile de depozitare. Fie că alegi rafturi de perete sau o bibliotecă, fie că te îndrepți spre dulapuri sau mobilier cu sertare, acestea trebuie să fie cât mai simple, cu linii drepte. Pentru stilul modern sunt potrivite piesele albe, de culoarea lemnului sau cu nuanțe pastelate.

5. Corpuri de iluminat discrete

Pentru iluminatul artificial sunt folosite adesea corpuri suspendate cu design creativ, deosebit, lampadare cu picior sau abajur metalic și veioze de birou în stil minimalist. Acestea trebuie să ofere o atmosferă ambientală plăcută și, la nevoie, o sursă puternică de lumină.

6. Decorațiuni minimaliste

Chiar dacă vorbim de un spațiu amenajat modern, nu lipsesc decorațiunile. Acestea sunt mai puține și au un rol practic. Spre exemplu, poți folosi o tablă de lucru, tablouri cu caracter profesional, dar și plante sau obiecte cu scopul de a reduce stresul și de a relaxa. Nu aglomera pereții și biroul cu detalii care îți distrag atenția și îți reprimă productivitatea. 

7. Un perete-accent

Un artificiu de design la care poți recurge este placarea unuia dintre pereți cu piatră sau cărămidă decorativă. De asemenea, atașează panouri din lemn sau pur și simplu vopsește perete în tonuri neutre, mai închise la culoare, pentru un plus de creativitate și de personalitate.

Aceste șapte investiții pot avea efecte directe asupra eficienței și stării tale de bine la job. Creează un spațiu de lucru cu multă lumină naturală, cu mobilier funcțional și minimalist, cu decor inedit și relaxant.