5 articole de amenajări interioare despre care nimeni nu se aștepta să revină la modă în 2020

Trendurile revin la modă cu o frecvență ciclică atât în ceea ce privește moda hainelor, cât și cea a amenajărilor interioare. Dacă acum câțiva ani ne-am desprins, greu, dar sigur, de deja celebrele biblioteci din sufragerie, care ocupau aproape inutil un perete întreg, astăzi majoritatea dintre noi preferă mobilierul cât mai simplu și aerisit. Totuși, nimeni nu se aștepta la câteva dintre articolele care, cândva, reprezentau un etalon să revină la modă și să fie un must have chiar și în 2020. Despre acestea îți vom povesti în rândurile ce urmează.

Tapetul

Tapetul este un element folosit cu succes în 2020 în amenajările moderne, și, deși vechile modele au dispărut de pe piață, acesta și-a păstrat funcția sa principală, prinzând din zbor tendințele actuale. Poți folosi tapetul în orice cameră a apartamentului sau casei tale, fie pe un singur perete, pentru a crea un contrast vizual plăcut, fie de jur împrejurul încăperii, dacă modelul ales nu este unul obositor pentru ochi. 

Linoleumul

În ultimii ani, producătorii de linoleum s-au ambiționat și au livrat variante incredibil de frumoase, care se pot asorta cu orice stil de amenajare. De la banala nuanță de verde-maroniu, astăzi poți crea designuri inedite folosind linoleum care imită pietre, mozaicuri sau chiar imagini din natură. Mai mult decât atât, poți lipi fâșii de linoleum chiar și în bucătărie, între blat și dulapurile suspendate, pentru că acesta este extrem de simplu de curățat. 

Mobilierul vintage

Aminteam mai devreme de mobilier, referindu-ne strict la bibliotecile pe cât de mari și impunătoare, pe atât de inutile. Însă dacă ai acasă o comodă din lemn masiv cu finisaje deosebite, te poți considera norocos, pentru că acestea au revenit la modă. Le poți folosi chiar și pentru a crea un contrast superb într-o cameră mobilată modern, unde să așezi cu încredere un articol de mobilier vechi, dar bine întreținut. 

Candelabrele

Anul 2020 ne regăsește din nou pasionați de candelabre, de data aceasta adaptate vremurilor. Dacă în trecut becurile incandescente clasice erau unica variantă, astăzi diferitele forme de candelabre dintre care poți alege au LED-uri, păstrând însă forma de odinioară care le-a făcut celebre. 

Covoarele împletite cu ciucuri

La fel de surprinzătoare este și revenirea în trenduri a covoarelor împletite cu ciucuri pe care bunicile noastre obișnuiau să le facă în casă. Multicolore și de diverse dimensiuni, aceste covoare au un mare avantaj – pot fi spălate foarte ușor, chiar în mașina de spălat. Iar acesta este un mare plus de care ar trebui să ții și tu cont atunci când nu știi cum alegi covorul potrivit pentru tine. Totuși, e bine să știi că nu doar acestea sunt pe placul designerilor de interior în 2020; la fel de tentante sunt și covoarele cu motive geometrice sau cele din stilul Shaggy.

Pe tine care dintre articolele descrise mai sus te-a convins că merită reintrodus în decorul căminului tău?