4 tipuri de asigurări care îți pot face viața mai ușoară

Piața asigurărilor din România a crescut spectaculos în ultimii 10 ani. Tot mai multe persoane conștientizează avantajele încheierii polițelor de asigurare pentru locuințe, auto, de sănătate sau de viață. Deși nu este bine să pui întotdeauna răul înainte, este recomandat, însă, să reduci pe cât posibil efectele negative ale unor potențiale evenimente neplăcute. 

Oricât de mult te-ai păzi, uneori apar în viața ta situații pe care nu le poți evita: catastrofe naturale, incendii, accidente, îmbolnăviri sau decese.

Pentru că tot mai mulți români au luat în calcul aceste riscuri, în anul 2020, piața asigurărilor a crescut cu 4,6% față de anul precedent, conform datelor prezentate de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Doar firma de asigurări Asirom a înregistrat prime brute subscrise în valoare de 633,7 milioane de lei.

Deși efectele nedorite nu pot fi întotdeauna eliminate în totalitate, prin polițele de asigurare a fost diminuat nivelul pierderilor materiale ale clienților.

 

Iată care sunt cele mai frecvent încheiate polițe de asigurare!

 

  1. Asigurările auto

Polița obligatorie RCA a fost completată de o pondere mai mare de persoane cu asigurarea facultativă CASCO. Și asta pentru că polița facultativă acoperă o marjă mai mare de daune și poate fi personalizată. Astfel, îți poți asigura mașina inclusiv în caz de furt, poți beneficia de asistență rutieră oriunde te-ai afla și poți opta inclusiv pentru clauza de autoturism la schimb. Acestea sunt doar câteva dintre avantajele suplimentare pe care le oferă o poliță facultativă, în condițiile în care România se află printre primele țări din Europa în privința accidentelor auto.

  1. Asigurările pentru locuință

Față de polița obligatorie PAD, polițele facultative pentru asigurarea locuinței acoperă un număr mai mare de incidente: incendii, catastrofe naturale, efecte ale fenomenelor meteo extreme, dar și infiltrații, inundații și deteriorarea sau furtul obiectelor de valoare din casă. Notificarea daunelor se poate face rapid, online și durează în medie doar 10 minute.

  1. Asigurările de sănătate

În condițiile în care sistemul sanitar de stat nu poate oferi întotdeauna întreaga gamă de servicii, analize și intervenții necesare, multe persoane au optat pentru încheierea unei asigurări private. De asemenea, tot mai multe companii includ în oferta de angajare astfel de avantaje, optând în majoritatea cazurilor pentru pachete globale. Poți încheia o asigurare privată și pe cont propriu, alegând pachetul care te avantajează mai mult. Una dintre condiții este să ai vârsta cuprinsă între 16 și 64 de ani. Este important să faci acest lucru atâta timp cât ești sănătos sau nu ai probleme majore de sănătate. Poți, de asemenea, să incluzi în asigurarea ta și alți membri ai familiei: soț/soție și copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 18 ani, sau până la 25 de ani, pentru tinerii care se află în întreținerea părinților și urmează cursuri de zi în cadrul unei instituții acreditate MEC.

  1. Asigurările de viață

Nimeni nu știe cât timp are la dispoziție și când își va încheia parcursul pe această lume, însă te poți asigura că cei dragi ție vor avea mai puțin de suferit în cazul decesului tău sau al unui accident care îți poate provoca invaliditatea. Acest tip de poliță poate fi încheiată de persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 74 de ani.

 

În concluzie, deși este imposibil să prevezi ce necazuri pot apărea în viață, evenimente care îți pot afecta bunurile materiale, sănătatea sau chiar viața, te poți organiza din timp, astfel încât să ai cât mai puțin de suferit. Polițele de asigurare reprezintă o soluție la îndemână, iar costurile pot fi adaptate în funcție de necesitățile și dorințele tale.

 

Sursa foto: Pixabay.com