Per total an, operatorii aerieni au transportat împreună 363 de milioane de pasageri, cu 24 de milioane de persoane mai mult decât în 2010.
Bazându-se pe o performanță pozitivă de trafic, AEA estimează că că profitul companiilor aeriene în 2011 este de aproximativ 1,5 miliarde de euro, cu jumătate de miliard de euro mai mult decât în 2010. ”Sunt multe lucruri care ne încurajează, raportându-ne la datele din 2011. Pe vreme de austeritate și frământare financiară, cetățenii europeni continuă să aleagă companiile aeriene”, spune Ulrich Schulte-Strathaus, secretarul general al AEA.

Însă, chiar și așa, industria aeriană nu a fost depășit momentele dificile din 2010 când traficul aerian a fost afectat de câteva evenimente semnificative, precum închiderea spațiului aerian din cauza norului de cenușă, respectiv problemele survenite din cauza vremii, la final de an. ”Traficul cargo, un barometru pentru industria aeriană, a încetinit din luna mai și am început să vedem o domolire a traficului de pasageri la finalul ultimului trimestru al anului 2011. În tot acest timp, prețul combustibilului a rămas destul de ridicat, iar aviația continuă să fie o țintă pentru alte restricții și impact asupra stabilității financiare”, conchide Schulte-Strathaus.