Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va plăti despăgubiri de 12,1 milioane lei pentru exproprierea a 79 de imobile cu o suprafaţă totală de 14,36 hectare necesare construcţiei şoselei de centură Suceava, informează Mediafax.

Tabelul cu imobilele proprietate privată care vor fi expropriate nu va fi publicat în Monitorul Oficial al României, conform noilor reglementări, urmând a fi afişat la sediul consiliilor locale implicate în procedura de expropriere, se arată într-un proiect de hotărâre de guvern, elaborat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

MTI va vira suma necesară despăgubirilor, în termen de cel mult 30 zile de la data solicitării acesteia, într-un cont bancar deschis pe numele CNADNR, în vederea efectuării plăţii.

SCCF Iaşi, filială a grupului francez Colas, modernizează şoseaua de centură a oraşului Suceava printr-un contract câştigat în 2008, în valoare de 40 milioane euro. Lucrările sunt prevăzute să dureze trei ani.

Proiectul prevede realizarea a 13 kilometri de drum, la care se adaugă alte structuri, printre care două viaducte de 240 de metri.

SURSA: Mediafax