Clotilde Armand declanșează un nou mega scandal! După ce consiliul local al Sectorului 1 a desființat Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice, pentru a face în sediul rămas liber ”Școala Regală”, a venit rândul unei noi instituții să fie desființate.

Este vorba despre Institutul Levantului, pe care Armand vrea să îl desființeze pentru ca sediul rămas liber să funcționeze o nouă școală publică.

Clotilde Armand declanșează un nou mega scandal! Și-a expus argumentele pe internet

Primarul Sectorului 1 a făcut anunțul pe Facebook, într-o postare în care arată ce argumente stau la baza deciziei sale.

”Există o mare provocare pentru școlile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate.

Am trecut astăzi pe lângă o clădire situată la câțiva metri de Arcul de Triumf. Clădirea se numește Institutul Levantului.

În perioada în care România era condusă de Dragnea a fost înființat acest Institut de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului condus de fostul președinte al României – dl. Emil Constantinescu.

Ce face această instituție?! Nimeni nu știe. Se știe doar că instituția plătește salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?!

”Să lăsăm la o parte sinecurile din trecut”

Să revenim însă la școli. Având în vedere deficitul unităților de învățământ din Sectorul 1, propun să preluăm noi clădirea în care funcționează în prezent Institutul Levantului și să o transformăm într-o școală.

De exemplu: aici poate funcționa Școala Pia Brătianu Nr. 2 (pentru cine nu știe, la școala Pia Brătianu elevii învață în trei schimburi). Trebuie să investim în viitorul copiilor noștri și să lăsăm la o parte sinecurile din trecut.”, a scris luni Clotilde Armand pe Facebook.

”Institutele de studii avansate sunt investiții în viitor. Fie că sunt subvenționate de stat, fie că sunt finanțate din surse independente, fie că au surse mixte de finanțare, toate și-au conservat independența și toate pornesc de la aceeași imagine fondatoare (…).

De ce n-ar îndrăzni și România să se înscrie în acest concern al națiunilor vizionare, atâta vreme cât oamenii sunt una dintre cele mai bogate resurse pe care le are și mii de tineri români îmbogățesc intelectual țările adoptive?”, se arată pe site-ul Institutului.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu.