”Ziua Europei are o semnificaţie deosebită pentru Uniunea Europeană, statele membre şi cetăţeni, în contextul în care efectele pandemiei încă se resimt. Iar apartenenţa noastră la Uniunea Europeană înseamnă, pe înţelesul tuturor, acces la suficiente doze de vaccin pentru România. Din 2007 suntem parte din această mare familie europeană. Iar pandemia a aratat cât de importantă este solidaritatea în aceste vremuri dificile”, a transmis, duminică, premierul Florin Cîţu.

Premierul pleacă la Bruxelles

Șeful Guvernului a amintit că în curând vom beneficia de 29 de miliarde de euro, bani pe care îi vom folosi la dezvoltarea României şi la redresarea sectoarelor economice afectate de pandemie.

”Mă voi asigura de acest lucru săptămână viitoare, când voi discuta cu oficialii europeni la Bruxelles. Este esenţial să continuăm pe direcţia de creştere economică, toţi indicatorii de până acum ne arată că suntem pe drumul cel bun. Succesul nostru va fi şi succesul Uniunii Europene. La mulţi ani, Europa”, a mai transmis Cîţu.

A fost aprobat Programul de convergenţă al României

„În şedinţa de Guvern de astăzi, am aprobat Programul de convergenţă al României. Lucru foarte important pentru că în acest moment avem strategia fiscal bugetară, avem Programul de convergenţă şi vom avea şi PNRR. În toate sunt reforme pe care şi le asumă acest Guvern, reforme în sistemul de pensii, salarizare, companii de stat, administraţie publică. Toate aceste reforme se regăsesc în aceste programe. Important este că acest Plan de convergenţă apare înaintea aprobării PNRR, ceea ce arată că acest Guvern este clar, doreşte reformă şi veţi vedea aceste reforme şi în PNRR”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

La finalul şedinţei a fost şi o discuţie cu miniştrii despre PNRR, în contextul discuţiilor de săptămâna viitoare de la Bruxelles. Premierul le-a cerut acestora implicare directă.

„Bineînţeles, la finalul şedinţei, am avut o discuţie cu tot Guvernul despre PNRR şi despre ceea ce o să discutăm săptămâna viitoare la Bruxelles şi le-am cerut încă o dată miniştrilor implicare directă în acest moment pentru a finaliza Planul cât mai repede”, a completat premierul.