"În continuare, obiectivul Guvernului pe care îl conduc este de a pune în valoare potenţialul pe care economia românească îl are încă, să facem din această realitate a creşterii economice pe care o înregistrăm în ultimii ani un atu, fiind convinşi, în acelaşi timp, că nu e suficient să avem această creştere economică şi că această creştere economică, pentru a fi durabilă, solidă în viitor, trebuie să se bazeze în primul rând pe investiţii şi pe producţie. Acest gen de decizii cum e cea pe care aţi luat-o dumneavoastră e cea care ne încurajează şi ne stimulează să continuăm cu măsuri de politică economică care să dea viziune, să dea perspectivă celor care doresc să investească în România", a declarat Cioloş, în discursul susţinut la inaugurarea unei investiţii americane.

Premierul Cioloş a arătat că România este o ţară "stabilă" care are un potenţial de dezvoltare "foarte mare", obiectul Guvernului fiind acela de a oferi predictibilitate şi stabilitate.

"România nu este doar o ţară stabilă, dar şi o ţară cu un potenţial de dezvoltare foarte mare care se pune în valoare din ce în ce mai mult în aceşti ultimi ani, o ţară unde putem vorbi nu doar de creştere economică, dar sper eu, şi oricum ăsta e şi obiectul Guvernului pe care îl conduc, putem vorbi şi de predictibilitate, de stabilitate, de claritate în ceea ce priveşte politica economică, fiscală şi investiţia pe care o confirmaţi astăzi este cel mai bun răspuns pe care statul român şi Guvernul îl pot primi din partea unui investitori apropo de politica de dezvoltare economică", a afirmat şeful Executivului.

Ulterior, premierul a subliniat, într-o declaraţie de presă, că investiţii precum cea inaugurată joi dovedesc faptul că americanii au încredere să vină în România, bazându-se pe colaborarea strânsă dintre cele două state.

"Mă bucur să văd că o investiţie americană se dezvoltă în România. (..) Avem cu SUA un parteneriat strategic care şi-a arăta deja potenţialul pe partea de securitate şi de apărare, însă acest parteneriat strategic are şi o dimensiune economică pe care dorim să o dezvoltăm, să o punem în valoare şi astfel de investiţii dovedesc că investitorii americani au şi ei încredere să vină în România construind pe această fundaţie solidă care s-a dezvoltat în ultimii ani în colaborarea strânsă din România şi SUA", a declarat Cioloş.

Şeful Guvernului a participat la inaugurarea noii fabrici de ştergătoare auto a Federal-Mogul Motorparts, amplasată în Ariceştii Rahtivani. Noua fabrică din Prahova are o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi şi asigură 300 de noi locuri de muncă, linia urmând să aprovizioneze constructorii de autovehicule din Europa cu ansambluri şi componente pentru ştergătoare auto.

SURSA: Agerpres