Cine îi ia locul lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății? Vine tot de la USR PLUS

În urma surselor citate de știripesurse.ro, noul ministru al Sănătății ar putea fi Ioana Mihăilă, actual secretar de stat în MS. Ioana Mihăilă este medic primar endocrinolog. La ultimele alegeri locale, din septembrie 2020, ea a candidat pentru primăria Oradea din partea USR-PLUS, iar luni seara a fost numită în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, în locul lui Ciprian Bogdan de la Partidul Național Liberal.

Medicul Ioana Mihăilă a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Ea este medic primar endocrinolog de șapte ani la Clinica Medena Oradea.

Ce spune Vlad Voiculescu despre propunerea de ministru al Sănătății

În cadrul unei declarații de presă susținută de către fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, acesta a vorbit despre propunerea care îi va lua locul la MS.

“Dacă aceasta va fi decizia alianței USR – PLUS ca Ioana Mihăilă să preia portofoliul, evident, îi voi oferit toată susținerea mea. Nu numai a mea, ci a întregii echipe.

Am intrat în politică eu și colegii mei ca să facem o diferență, nu pentru o funcție sau alta.

Cu siguranță voi pune umărul în continuare. Pentru cei care împărtășesc valori ca adevăr, transparență, profesionalism, voi fi un partener”, a declarat Vlad Voiculescu.

Voiculescu a fost demis mercuri

Florin Cîțu anunța, miercuri, că i-a trimis lui Klaus Iohannis documentele pentru revocarea din funcție a lui Vlad Voiculescu. Totodată, s-a decis și demiterea din funcție a secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății.

Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat Cîțu.

Sursă foto: Dreamstime