Bunicul lui Gigi Becali, Gheorghe Becali, trăia în sudul Albaniei, în satul Pleasa, din apropierea graniţei de astăzi cu Grecia. El a avut patru copii: Haralambie (tatăl lui Victor şi al lui Ioan Becali), Atanase (tatăl lui Gigi Becali), Toma şi Constantin.

În 1928, Gheorghe Becali s-a mutat pe meleaguri româneşti, în Cadrilater, lângă Silistra. După ce sudul Dobrogei a fost cedat Bulgariei, familia Becali s-a mutat la Călăraşi în septembrie 1940, însă nu au locuit prea mult timp acolo.

Gigi Becali s-a născut într-un lagăr de muncă din zona Brăilei

Toţi membrii familiei au fost deportaţi de către comunişti, sub pretextul că ar fi colaborat cu mişcarea legionară. În 1946, familia Becali a fost trimisă în Banat, în comuna Săcălaz din judeţul Timiş, iar în 1951 a fost deportată din nou, în Zagna-Vădeni, un imens lagăr de muncă din zona Brăilei.

Gigi Becali s-a născut la Zagna în anul 1958. El povestea ulterior: “Când a plecat din Săcălaz, tata n-a avut voie să ia cu el decât opt găini, doi cai, o vacă şi un porc.” Însă tatăl lui Gigi Becali era un om harnic şi gospodar. Unul dintre vecinii de lagăr al familie Becali povestea: “Tatăl lui Gigi Becali, Tase, era un punct de reper pentru satul deportaţilor. Majoritatea caselor erau foarte sărăcăcioase, cu maximum două camere. A lui Tase avea cinci camere şi un balcon mare în faţă.”

Tatăl şi mama lui Gigi Becali (stânga)

În 1959, familia Becali a scăpat de domiciliul forţat, iar următoarea lor destinaţie a fost Pipera, lângă Bucureşti. Acolo, tatăl lui Gigi, Tase Becali, a reuşit să facă o mică avere din oierit. El furniza în mod frecvent carne de oaie şi produse lactate către marile hoteluri din Capitală, precum Intercontinental sau Athénée Palace, dar vindea şi sute de oi unor cetăţeni arabi care locuiau în ţara noastră. Pentru a nu avea niciun fel de probleme cu autorităţile, Tase Becali oferea deseori gratuit brânză şi carne unor persoane influente din cadrul Securităţii şi a Miliţiei, scrie Adevărul.

“Latifundiarul din Pipera” a primit o sumă uriaşă de bani de la tatăl său

Tase Becali a încetat din viaţă în anul 1989, însă i-a lăsat fiului său o avere impresionantă pentru acea vreme. I-a cerut însă să înmulţească aceşti bani, nu să-i risipească, lucru pe care rudele sale nu l-au crezut posibil la acea vreme.

Mai exact, Tase i-a lăsat fiului său 150.000 de dolari. “Era un șoc, pentru ca nu îmi închipuiam că cineva poate să strângă atâția bani pe vremea aia”, a scris Gigi Becali în cartea “Becali şi politica”.

În cartea sa “Confesiunile unui cafegiu”, Gheorghe Florescu povesteşte şi el despre acest moment: “Se spune că, la un moment dat, Nicolae Ceauşescu a dat ordin ca toate turmele ciobanilor din jurul Capitalei să fie desfiinţate, iar animalele să fie trimise la munte. Tase Becali a dus imediat oile într-o pădure din apropiere şi a apelat la fotbalistul machedon de talie internaţională Gică Hagi, care la rândul său a apelat la Nicu Ceauşescu. Şi astfel Tase Becali şi-a adus rapid animalele acasă, devenind în scurt timp singura sursă de iaurt – ca la mama acasă – din lapte de oaie, precum şi de caş dulce şi sărat pentru structurile de Partid şi de Stat.

Până la urmă, Tase Becali a reuşit să strângă suma de 150.000 $, pe care i-a lăsat-o cu limbă de moarte fiului său, care trebuia să aibă grijă s-o înmulţească, spre neîncrederea multora din neam, convinşi că tinerelul Gigi numai grija asta n-o avea.”