Florin Cîțu a împrumutat astăzi 1,19 miliarde lei de la bănci, la o dobândă de 3,89% pe an, până în 2024.De asemenea, la licitaţie au participat şapte dealeri primari. Volumul total al cererii a fost de 2,03 miliarde lei , din care băncile în nume şi cont propriu au acoperit 1,52 miliarde lei, iar 167 milioane lei au fost oferte necompetitive.

Din valoarea nominală adjudecată suma oferita de bănci în nume propriu s-a ridicat la 825 milioane lei, iar 200 milioane lei în contul clienţilor. Ofertele necompetitive au totalizat 167 milioane lei.Randamentul până la maturitate aferent preţului mediu de adjudecare a fost de 3,89%, iar rata cuponului a fost de 4,5 %, potrivit Agerpres.

Ministerul va licita emisiuni de certificate de trezorerie pentru acoperirea datoriei publice

În vederea finanţării deficitului bugetului de stat şi refinanţării datoriei publice, ministerul va licita în luna ianuarie emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi obligaţiuni de stat de tip benchmark, în valoare nominală totală de 4,4 miliarde lei, la care se poate adăuga suma de 615 milioane lei din alocările sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive.

Reamintim că ministrul Florin Cîțu a mai anunțat azi că dacă PSD-ul rămânea la guvernare, România ar fi ajuns în situația Greciei. Acesta a mai anunțat că în următoarea perioadă vor avea loc o serie de măsuri atât pe partea de cheltuieli, cât și pe partea de venituri.

Măsuri drastice pentru eradicarea evaziunii fiscale

Acesta a mai precizat și că actualul Guvern este unul responsabil ce se preocupă de bunăstarea poporului.

Una dintre măsurile pe care a anunțat Cîțu, în urmă cu câteva zile, este informatizarea sistemului ANAF astfel încât evaziunea fiscală va fi complet eradicată. Această măsură drastică va duce la disponibilizări de personal. Astfel, 2000 de persoane vor rămâne fără locuri de muncă.