Ministerul chinez al Agriculturii şi Agricultural Development Bank of China, care acordă credite în conformitate cu politica Guvernului chinez, au semnat un acord destinat protejării securităţii alimentare naţionale, sprijinirii acestui sector pentru a putea face afaceri peste hotare şi dezvoltării industriei de seminţe din China. De asemenea, acest acord are drept obiectiv creşterea eficienţei industriei agricole chineze şi îmbunătăţirii veniturilor în mediul rural. 

Agricultural Development Bank of China va fi responsabilă pentru oferirea de servicii financiare, inclusiv produse financiare şi stabilirea dobânzilor. 

La începutul acestui an, Agricultural Development Bank of China a anunţat că intenţionează să acorde credite în valoare de 3.000 de miliarde de dolari pentru a reduce sărăcia via investiţii în agricultură. Agenţia de presă Xinhua nu a precizat dacă angajamentul anunţat duminică este separat de planul anunţat în luna mai. 

Recent, compania chineză de stat ChemChina şi-a îmbunătăţit oferta pentru preluarea furnizorului elveţian de pesticide şi seminţe Syngenta la 43 de miliarde de dolari. Preluarea Syngenta de către o companie chineză a dat naştere la îngrijorări în SUA, dar ulterior autorităţile americane au aprobat această tranzacţie. Agerpres