Sonda a atins solul lunar într-o zonă numită ”Golful curcubeului”. Este locul unde este plasat un vehicul de explorare teleghidat numit ”Iepurele de jad”.
Este o premieră, în ultimii 37 de ani, fiind prima aselenizare lentă efectuată de la misiunea sovietică Luna 24, din august 1976. Conform aceleiași surse, lansatorul Changzheng, care a purtat sonda chineză, a decolat la 1 decembrie de la baza de lansare de sateliți din Xichang (sud-vestul Chinei).
Lansarea a marcat o etapă importantă în aventura spaţială chineză, pe care Beijingul a realizat-o cu întârziere faţă de SUA sau Rusia. ”Iepurele de jad” este un ”rover” lunar cu şase roţi, al cărui nume face referire la mitologia chineză. Dacă toate lucrurile vor decurge bine, acesta va ateriza la mijlocul lunii decembrie pe satelitul Terrei.
Potrivit legendei, ”Iepurele lunar” trăieşte pe Lună, unde pisează elixirul nemuririi în mojarul său. Animalul-farmacist o are alături pe Chang’e, zeiţa chineză a Lunii. Vehiculul de 120 de kilograme, a cărui principală sarcină va consta în realizarea de analize ştiinţifice, în special geologice, a primit acest nume în urma unui sondaj online la care au participat 3,4 milioane de persoane.