Check Point Software Technologies Ltd. a inregistrat o crestere cu 11% a veniturilor pentru 2008, pana la 808,5 milioane de dolari.

“Rezultatele financiare pentru anul 2008 continua sa demonstreze succesul strategiei noastre de securitate completa”, a declarat Gil Shwed, presedinte si CEO Check Point Software. “Datorita leadershipului in tehnologie al produselor noastre si a muncii extraordinare depuse de catre echipele noastre din intreaga lume, am reusit sa obtinem o crestere a veniturilor cu 11%, pana la 808 milioane de dolari, si a venitului operational non-GAAP cu 15%, pana la 426 milioane de dolari”, a completat Shwed.

Oficialul Check Point a mai subliniat ca pe parcursul anului 2008 compania a inregistrat rezultate bune in toate zonele geobrafice, inclusiv in Statele Unite si Europa. „Investitiile pe care le-am facut in regiunile in curs de dezvoltare au inceput sa se amortizeze, intrucat am avut o crestere de peste 20% in Asia si Europa de Est si peste 40% in America Latina si Orientul Mijlociu” a spus Shwed.

De asemenea pe parcursul anului 2008, Check Point a rascumparat aproximativ 10,9 milioane de actiuni, la un cost total de aproximativ 239,5 milioane de dolari, din planurile pentru 2007 si 2008 aprobate de catre board. Au mai ramas aproximativ 233,7 milioane de dolari din cele 400 milioane de dolari aprobate conform Programului Check Point de rascumparare a actiunilor in 2008.

In trimestrul patru din 2008, compania a anuntat acordul de extindere a gamei de dispozitive de securitate a retelei prin achizitionarea Diviziei de dispozitive de securitate de la Nokia. in ultima decada, Nokia si Check Point au colaborat pentru a furniza o platforma hardware ce ruleaza software-ul de securitate Check Point.

Sursa: Check Point