Liderul de la Kremlin susține că munca neobosită  cercetătorilor, precum și măsurile sistematice și targetate ale statului rus au făcut ca armata să beneficieze de arme extrem de moderne, care nu se pot compara cu cele ale vreunei alte țări.

“Prioritatea noastră în acest moment este echiparea Forțelor Armate Rusești cu cele mai moderne arme și sisteme de control și comunicații. Armele pe care noi le-am creat și pe care le vom crea nu au corespondent în lume în prezent, dar nici în viitorul îndepărtat”, a declarat Vladimir Putin.

În urmă cu doar câteva zile,președintele rus vorbit despre crearea unei rachete hipersonice, capabilă să străpungă orice sistem de apărare aeriană sau scuturi antirachetă. Putin a precizat că racheta Ţirkon lansată de pe nave sau de pe submarine poate atinge o viteză de aproximativ 11.000 de km/oră şi poate lovi o ţintă aflată la o distanţă de peste 1.000 de km sub apă sau la sol. 

La finalul anului trecut, Statele Unite recunoșteau că nu au în momentul de față un răspuns la adresa rachetei hipersonice testate de ruși. Astfel, noua armă ar obliga SUA să investească masiv pentru a-și îmbunătăți echipamentele.

Te-ar putea interesa și: