Rodiile sunt recomandate pentru sănătatea inimii. Sucul de rodii este bogat în antioxidanţi (mult mai mult decât alte sucuri de fructe). Doar o ceaşcă pe zi ajută la combaterea radicalilor liberi din oxidarea colesterolului “rău” LDL, care contribuie la acumularea de placă în artere. Un pahar de suc de rodie poate îmbunătăţi fluxul de sânge la inimă la persoanele cu ischemie miocardică – o afecţiune gravă în care oxigenul la inimă este redus din cauza arterelor înfundate. Legumele cu frunze verzi, cum ar fi varza, sunt deosebit de bogate în vitaminele A, C şi K. Acest tip de legume reprezintă o excelentă sursă de acid folic, deosebit de important pentru femeile de vârstă fertilă.

Citricele – lămâile, lime, portocalele, grepfruit-ul şi mandarinele sunt cele mai suculente fructe în timpul iernii. Acestea sunt o sursă importantă de vitamine, în special vitamina C, dar şi de flavonoide. Flavonoidul predominant în aceste fructe este hesperidina, responsabilă pentru creşterea colesterolului “bun” HDL şi scăderea colesterolului “rău”, LDL şi a trigliceridelor.

Cartofii – din cauza conţinutului de amidon, de multe ori, cartofii nu sunt alimentele cele mai iubite şi preferate. Spre deosebire de alte tipuri de amidon conţinute în orez sau pâine, care sunt lipsite de nutrienţi sănătoşi, cartofii conţin câteva substanţe utile, fiind o sursă excelentă de vitamina C şi B6. În plus, sunt o sursă bună de acid folic şi conţin fibre. Cartofii roşii sunt bogaţi în antocianine, antioxidanţi, care sunt asociaţi cu numeroase beneficii pentru sănătate – reducerea riscului de cancer şi boli de inimă. Consumul de alune de pădure, nuci crude şi migdale ajută la stimularea funcţiilor creierului, precum şi la concentrare, fiind deosebit de hrănitoare şi de benefice.RADOR