Volumul „444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara” a fost cea mai furată carte din Librăriile Humanitas în 2017, ea fiind vândută la preţul de 49 de lei.

Următoarele titluri preferate de hoţi sunt „Întoarcere în secolul 21”, de Ioana Pârvulescu, (23 lei), „Maseurul orb”, de Cătălin Dorian Florescu (19 lei)  şi „Solenoid”, de Mircea Cărtărescu (52 lei).

În topul titlurilor furate din Librăriile Humanitas în 2017 se află şi „1939 – Numărătoarea inversă. Europa înainte de al Doilea Război Mondial”, de Richard Overy, (14 lei).

„Anatomia şi fiziologia omului” (50 lei) s-a clasat pe locul şase în preferinţele celor care au ales să nu plătească pentru un produs din librărie. 

Şi volumul „Despre frumuseţea uitată a vieţii”, de Andrei Pleşu, (39 lei) s-a aflat între preferinţele hoţilor de cărţi, urmată de „Firida Ruşinii”, autor Ismail Kadare (29 lei). 

Pe ultimul loc în top se află „I.L. Caragiale şi caligrafia plăcerii”, scrisă de Dan C. Mihăilescu (20 lei). 

În Librăriile Humanitas au avut loc anul acesta peste 300 de evenimente, aproape unul în fiecare zi în una dintre librăriile din Bucureşti sau din ţară.