Sapphire EDGE-HD Mini PC este mai subțire și mai mic decât majoritatea punctelor de acces wireless şi poate fi comparat cu o carte în mărime naturală.
 
În ciuda dimensiunilor sale, acest PC este echipat complet pentru a fi folosit acasă sau la birou.  EDGE-HD Mini PC are un procesor dual core de 1,66 GHz, 2GB de memorie RAM, un hard disc de 250GB, placa grafică nVidia Ion2 de 512 MB, conectivitate wireless încorporată precum și un port LAN de mare viteză și patru porturi USB.

PC-ul asigură vizualizarea conținutului full HD (1920×1080) printr-o interfață HDMI (cablu HDMI și adaptoare HDMI-DVI asigurate în pachet) precum și o ieșire de monitor VGA și audio încorporat cu mufe de mic-in și line-out.

Folosind în jur de 22W atunci când este încărcat, SAPPHIRE Edge-HD Mini PC consumă de zece ori mai puțină energie decât un desktop PC standard – și mai puțin decât majoritatea laptopurilor – devenind unul dintre cele mai verzi PC-uri disponibile pe piață.

 Edge-HD este furnizat cu FREE DOS preinstalat – pregătit pentru instalarea de către distribuitor sau utilizatorul final a sistemului de operare la alegere. Este compatibil cu Microsoft Windows7, Vista sau Windows XP.

Preţul lui Edge-HD Mini PC este 300 de euro.