Internetul mobil pe laptop este o soluţie la care recurg din ce în ce mai mulţi internauţi, atraşi de viteza de transfer, de preţul abonamentelor, dar şi de ofertele speciale tot mai numeroase de pe piaţa românească.

Cei care doresc să se aboneze la un serviciu de Internet mobil trebuie să aibă în vedere mai multe aspecte: viteza maximă de transfer, traficul iniţial lunar, durata contractului, preţul modemului, al abonamentului şi, nu în ultimul rând, acoperirea oferită de compania respectivă. Fiind vorba de Internet mobil, utilizatorii doresc să aibă acces în cât mai multe localităţi din ţară, aşadar acest ultim aspect nu este deloc de neglijat.

Cosmote: Internet pe laptop de la 6,71 euro, fără TVA

Cosmote este ultimul dintre operatorii telecom care oferă utilizatorilor săi Internet mobil pe laptop. Soluţia grecilor se cheamă Connect şi este disponibilă în patru variante – Connect Now, Connect Eco, Connect Pro şi Connect Ultra, ce oferă viteze de transfer de până la 3,1 Mbps pentru download şi 1,8 Mbps pentru upload.

Pentru traficul suplimentar, vitezele de transfer sunt de 128/256 Kbps, în funcţie de pachetul ales. Cele patru pachete includ între 2 şi 20 GB şi sunt disponibile pentru abonamente lunare cu preţuri între 6,71 euro şi 22 euro (fără TVA).

Noua soluţie de Internet broadband mobil pentru laptopuri este disponibilă prin intermediul reţelei broadband CDMA a Telemobil, care dispune de o acoperire de 61% la nivelul populaţiei.

Vodafone: antivirus gratuit timp de 3 luni

Vodafone, numărul doi pe piaţa locală de telecomunicaţii, derulează în prezent o promoţie specială pentru cei care vor o conexiune de mare viteză la Internet, atât pe laptop, cât şi pe PC, valabilă până pe 31 ianuarie 2010. Pentru orice abonament Internet Nelimitat, Vodafone oferă un antivirus BitDefender gratuit, timp de 3 luni.

Cel mai ieftin abonament de Internet mobil de la Vodafone este Internet Nelimitat Standard, care cuprinde un trafic iniţial lunar de 1 GB, viteză maximă de 3,6 Mbps şi care costă 7,99 euro.  Vodafone are o acoperire pentru acest serviciu disponibilă în peste 500 de localităţi, incluzând toate reşedintele de judeţ.

Orange oferă 100 de minute în reţea

Orange oferă clienţilor care optează pentru unul dintre abonamentele de Internet Unlimited 14, 21 sau 58 pentru 24 de luni, până la 28 februarie, 100 de minute în reţea, lunar, pe toată perioada contractuală.

Cel mai ieftin abonament Orange este Internet Unlimited 9, care costă 9 euro şi are inclus un trafic de 0,5, la o viteză de transfer de 3,6 Mbps. Cei care optează pentru acest abonament trebuie să ştie că are o acoperire în peste 700 de localităţi din ţară.

Digi Net Mobil, abonamente de la 0 lei

Digi Net Mobil este disponibil pe computere (prin modem USB) şi pe telefoanele mobile la abonamente cuprinse între 0 şi 15 lei după cum urmează:

– cu 0 lei – pentru abonaţii Fiberlink 2 sau Cablelink 2 (Internet de până la 100 Mbps).
– cu 10 lei (inclusiv TVA) – pentru abonaţii Fiberlink 1 sau Cablelink 1 (Internet de până la 50 Mbps) şi pentru abonaţii serviciilor de televiziune prin cablu sau prin satelit Digi TV.
– cu tarife per trafic de 0,1 euro/1 MB pentru clienţii Digi Mobil (telefonie mobilă) cu abonament de 0 euro.

Internetul mobil oferit de RCS&RDS este cel mai ieftin, însă are o problemă atunci când vine vorba de acoperire.  Digi Net Mobil este disponibil din vara anului trecut la nivelul întregii ţări la viteze de 384 kbps, însă de viteze mai mari precum cele de 7,2 Mbps nu se bucură decât locuitorii oraşelor Timişoara, Oradea, Braşov, Craiova, Constanţa, Cluj, Iaşi şi Bucureşti.

Romtelecom, abonamente începând de la 4,9 euro

Clicknet Mobil este serviciul de Internet mobil de la Romtelecom. Acesta este disponibil în mai multe variante, însă cel mai ieftin abonament este Clicknet Mobil 1 GB. Pentru 4,9 euro fără TVA, utilizatorii au un trafic iniţial lunar de 1 GB, viteze de download de 3,1 Mbps şi de upload de 1,8 Mbps.

Traficul este nelimitat pentru orice abonament Clicknet Mobile. După depăşirea traficului (1 GB, 2 GB, 6GB) în mod repetat, Romtelecom îşi rezervă dreptul de a reduce viteza de download de la 3,1 Mbps la 128 Kbps, urmând ca viteza să revină la începutul lunii următoare. În ceea ce priveşte acoperirea, Romtelecom oferă Internet mobil în peste 2.300 de oraşe şi localităţi.