Mijloacele de transport pe cablu din Poiana Braşov au fost utilizate în zilele de 6, 7 şi 8 ianuarie de 22.000 de persoane pe zi. De asemenea, peste 160.000 de turiști au urcat în Masivul Postăvarul în perioada 28 decembrie 2011 – 8 ianuarie 2012.

"Zilele de 6, 7 şi 8 ianuarie sunt considerate cel mai bun week-end din istoria staţiunii Poiana Braşov. Toate cele nouă mijloace de transport pe cablu, două telecabine, o telegondolă, două telescaune noi pe pârtiile Ruia şi Lupului inaugurate odată cu domeniul schiabil şi patru teleschiuri au fost folosite de turişti. Încasările s-au ridicat la 1,6 milioane de lei în perioada menţionată", a declarat Ioan Rufa, director la Ana Teleferic Poiana Braşov.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a precizat că sumele încasate din vânzarea biletelor pentru transportul pe cablu sunt gestionate de primărie, având în vedere că domeniul schiabil este în proprietatea primăriei. O parte din sumă o primeşte şi Ana Teleferic pentru cele şapte mijloace de transport pe cablu pe care le are în administraţie.
Preţurile la transportul pe cablu în Poiana Braşov se menţin aceleaşi şi în acest sezon: 19 lei o urcare cu telecabina şi 30 de lei o urcare şi o coborâre cu reducere pentru copii. Cei care doresc să schieze o zi întreagă şi să folosească transportul pe cablu îşi pot achiziţiona o cartelă la preţul de 125 de lei.
Parcare nouă la Poiana Mică

"Tariful la mijloacele de transport pe cablu din Poiana Braşov este cel mai mic din România comparativ cu alte zone. Pentru că a fost un număr foarte mare de turişti în staţiune, fiind necesară restricţionarea traficului spre Poiana Braşov şi chiar oprirea acestuia în intervale scurte de timp, concluzia este că în acest an construcţia parcării din Poiana Mică este obligatorie. De asemenea, vom face un drum lung de aproape un kilometru care să facă legătura cu drumul din Râşnov şi Poiana Braşov la telescaunul de la pârtia Lupului", a precizat edilul.

Scripcaru a anunţat că municipalitatea va elabora în cel mai scurt timp un regulament pentru folosirea domeniului schiabil din Poiana Braşov de către turişti, având în vedere că în această perioadă au fost turişti care au folosit balizele puse pe unele porţiuni de pârtii închise sau saltelele de protecţie pe post de săniuţe. Totodată, porţiuni din plasele de protecţie montate pe pârtii au fost distruse.
Fără tarabe cu mici şi cârnăciori la Poiana Braşov
Primarul a mai anunţat că s-a luat decizia ca nici un chioşc din Poiana Braşov să nu mai poată prepara mici şi cârnăciori la grătar pentru că fumul produs îi deranja pe turişti.

"Chioşcurile vor prepara în continuare ceai, cafea sau vin fiert. Cine doreşte mititei sau cârnăciori să meargă la restaurant", a subliniat Scripcaru.