Funcția pe care o ocupă la Inspectoratul General al Poliției Române? Agent. Salariul? Cam cât un director de multinațională din România.

În ultimul tabel cu veniturile salariale nete achitate personalului din IGPR pe luna ianuarie a acestui an, figurează un agent care a luat în prima lună a anului nu mai puțin de 24.374 de lei, echivalentul a peste 5.000 de euro la un curs de 4,5 lei. CLICK AICI PENTRU A DISTRIBUI PE FACEBOOKAgentul cu pricina a încasat un salariu de peste două ori mai mare decât șegul IGPR. Inspectorul general a încasat în ianuarie suma de 9.228 de lei. Un agent obișnuit are un venit de aproximativ 2.000 de lei.
DESCARCĂ AICI LISTA VENITURILOR. AGENTUL ESTE LA NUMĂRUL 1198

Nu demult, capital.ro a scris despre o altă mică "ciudățenie" a salariilor de la IGPR.

Conform raportului lunar, unul dintre cei patru adjuncți ai inspectorului general a primit în august nu mai puțin de 11.895 de lei (echivalentul a peste 2.600 de euro la un curs de 4,5 lei) , fiind cel mai mare salariu din toată Poliţia Română. Mai mult chiar și decât șeful acestuia, care a încasat 8.532 de lei în luna august.

Ca termen de comparație, conform unei situații similare de la MAI, ministrul de interne a avut în luna august un venit salarial net de 4.313 lei, de aproape trei ori mai mic decât al angajatului de la IGPR. CLICK AICI PENTRU A DISTRIBUI PE FACEBOOK UPDATE POZIȚIA IGPR: Polițistul a fost dat afară și angajat înapoi
Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române este împuternicit să comunice următoarele:
Suma de 24.374 de lei pe care un agent de poliţie a primit-o în luna ianuarie a.c., reprezintă drepturi băneşti restante, pentru perioada 26 septembrie 2010 – 1 aprilie 2012.
La data de 26 septembrie 2010, poliţistului i-au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare „destituire din poliţie”. Acesta a contestat în instanţă sancţiunea, iar în urma pronunţării sentinţei instanţei de judecată, agentul de poliţie a fost reîncadrat, cu data de 1 aprilie 2012.
Prin urmare, suma acordată poliţistului în luna ianuarie 2013, nu reprezintă salariul lunar de care beneficiază acesta, ci drepturile băneşti pentru toată perioada în care actul administrativ de „destituire din poliţie” a produs efecte juridice.