Comparativ, Elon Musk, patron al Tesla și SpaceX, a câștigat și mai mult în acest an, respectiv aproape 140 de miliarde de dolari.

De asemenea, Eric Yuan, fondatorul Zoom, a urcat și el la o avere impresionantă, de aproximativ 15 miliarde de dolari.

Cei mai bogați oameni ai lumii devin și mai bogați

„Criza pandemică a schimbat complet aproape tot. O mulţime de utilizatori noi din întreaga lume. Este folosit de şcoli pentru cursuri, pentru orele de dans, folosit la Emmy Award, la show-uri, precum Saturday Night Live”, a declarat Eric Yuan, fondatorul Zoom.

„Am construit în peste 20 de ani 840 miliarde de dolari, avere pentru alţi oameni. Cred puternic în capacitatea capitalismului şi a pieţelor libere de a rezolva multe din problemele lumii”, a declarat Jeff Bezos.

Trebuie menționat că averile celor mai avuți 500 de oameni din întreaga lume au crescut cu 31% în pandemie și au ajuns la colosala sumă de 7.600 de miliarde de dolari.

Elon Musk anunță un viitor incitant

Într-un interviu acordat jurnalistului german Mathias Döpfner şi publicat de cotidianul italian „La Repubblica”, Elon Musk, a doua cea mai bogată persoană din lume după Jeff Bezos, explică culisele vânzării proprietăților sale. Scopul este de a crea un oraș pe Marte și de a ne transforma într-o specie multi-planetară.

„Cred că este important ca omenirea să evolueze într-o civilizație spațială, o specie multi-planetară. Avem nevoie de resurse enorme pentru a construi un oraș pe Marte. Vreau să pot contribui cât mai mult și aș vrea să fie clar că vorbesc foarte serios”, a anunţat antreprenorul Elon Musk, a doua cea mai bogată persoană din lume după directorul Amazon Jeff Bezos, conform rainews.it

Antreprenorul american care s-a vindecat de Covid, a obţinut două mari succese: lansarea istorică a navei spaţiale americane cu echipaj uman Crew Dragon, și imensa creștere a companiei Tesla, care numai în China a vândut în noiembrie 21.604 de maşini, poziţionându-se pe locul trei în clasamentul producătorilor de vehicule electrice.