Alimentele pe care le avem în frigider pot fi periculoase pentru sănătatea noastră dacă nu știm să le combinăm cum trebuie.

„Trebuie să acordăm o mare atenţie necesităţilor propriului organism, aşa că în cazul în care ne confruntăm cu excesul de gaze, dureri stomacale, trebuie să ştim că de vină sunt alimentele pe care le consumăm în fiecare zi. Cartofii alături de carne sunt cu adevărat o bombă calorică, iar combinaţia dintre paste şi carne este în principiu cam la fel, nu este indicat să combinăm la aceeaşi masă carbohidraţi cu proteine“, a spus Valentin Răducu pentru Adevărul.

Ce combinații nu este indicat să facem?

Medicii susțin că nu trebuie să combinăm măslinele cu pâine și maioneză sau fructe cu alimente mai greu de digerat.

Nutriționiștii avertizează că alimentele combinate necorespunzător vor rămâne nedigerate în tractul digestiv.

„În omletă trebuie să punem întotdeaună legume, nu brânzeturi pentru a putea evita problemele de sănătate care pot apărea. Carbohidraţii trebuie consumaţi trebuiesc consumaţi singuri la masă, iar cel mai bine să alegem făinoasele şi cerealele integrale şi să excludem fin dietă defintiv pâinea albă şi produsele de patiserie“, a mai precizat Valentin Răducu, medicul nutriţionist.

Combinațiile banane lapte, ouă carne, sunt iar unele eșuate. Acestea provoacă probleme digestive.