Medicul Radu Țincu vine cu o serie de declarații odată cu noul bilanț raportat de Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit acestuia, curba îmbolnăvirilor se stabilizează, iar acest lucru denotă faptul că ”am început să controlăm pandemia”.

„Dacă într-adevăr se stabilizează această curbă a îmbolnăvirilor, da, este un semn bun, pentru că înseamnă că am început să controlăm pandemia. Cel mai frecvent, acest control îl obținem prin respectarea măsurilor sanitare, pentru că cealaltă posibilitate de a ține pandemia sub control este imunizarea în masă, iar imunizarea aceasta nu e posibilă acum.

Deci cel mai probabil, această stabilizare a fost determinată de respectarea măsurilor sanitare”, a spus Radu Țincu, la B1 Tv.

E o cifră mare

Acesta a vorbit și de numărul de noi infectări cu virusul ucigaș, care, în opinia lui va crea o presiunie doar în unele zone ale țării.

”Totuși 1200 de cazuri reprezintă o cifră mare, pentru că dintre acestea, undeva la 50 – 60 de pacienți pe zi vor ajunge la Terapie Intensivă, ceea ce va crea o presiune cel puțin în anumite regiuni ale țării”, a mai spus medicul.

Acesta susține că marea problemă la nivel internațional o reprezintă cotaminarea sistemului de sănătate, având în vedere faptul că aproape toate țările au raportat infectări ân rândul personalului medical.

Medicul subliniează faptul că o respectare strică a măsurilor impuse va reduce apariția acestor focare.

„Din păcate, contaminarea sistemului de sănătate publică a reprezentat o problemă la nivel internațional. Toate țările au raportat că personalul medical se contaminează și cu cât pandemia trenează, cu cât personalul obosește, cu atât vigilența în respectarea măsurilor din spitale scade.

Cel mai probabil, apariția acestor focare în spitale au apărut fix a urmare a nerespectării măsurilor, pe de-o parte, dar este foarte posibil ca și testarea să fie încetinită”, a mai spus  el.