Prin această achiziţie suedezii îşi fac din nou intrarea pe piaţa românească, după o pauză de circa nouă ani de la ieşirea lor din România. Lotul cumpărat de Skanska de la Băneasa Investments, companie controlată de Gabriel Popoviciu, este amplasat pe strada Gara Herăstrău, în apropiere de staţia de metrou Aurel Vlaicu, o zonă care a atras în ultimii ani de criză cele mai importante investiţii imobiliare din Bucureşti. În această zonă a fost dezvoltat Nusco Tower, Sky Tower şi urmează a fi livrat mall-ul Promenada şi clădirea de birouri Pipera Business Park. Recent, omul de afaceri Ioannis Papalekas a cumpărat un teren tot în această zonă şi tot pentru o clădire de birouri.

Ţinând cont de tranzacţiile cu terenuri realizate în această zonă, preţul estimat al terenului achiziţionat de Skanska este de circa 10 mil. euro. Suedezii vor dezvolta pe acest teren un proiect de birouri, denumit Green Court Bucharest, ce va fi construit în trei etape.

“Green Court Bucharest este amplasat în zona Floreasca-Barbu Văcărescu, care a devenit cea mai dinamică destinaţie pentru spaţiile de birouri din Bucureşti. Această zonă a atras atât atenţia chiriaşilor cât şi a investitorilor, fiind astfel locaţia ideală pentru primul proiect de birouri pe care Skanska îl dezvoltă în România”, a declarat Andreas Lindelöf, preşedintele Skanska România.

Proiectul include trei clădiri de birouri, ce vor avea o suprafaţă închiriabilă totală de 52.000 de metri pătraţi. Dezvoltat după cele mai noi tendinţe de pe piaţa de birouri, Green Court Bucharest va fi certificat LEED Gold. Skanska este şi antreprenor general, iar construcţia este de aşteptat să înceapă în primul trimestru al anului viitor.

Skanska a finanţat şi a dezvoltat 1,9 milioane de metri pătraţi de spaţii comerciale în întreaga lume, are peste 500.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri în dezvoltare, iar în următorii doi ani va începe construcţia a încă 200.000 de metri pătraţi. Recent, reprezentanţii grupului au anunţat că pregătesc, pentru următorii doi ani, investiţii în valoare de 100 mil. euro în pieţe ca Polonia, Cehia, România şi Ungaria.