Într-o postare pe Twitter, McAllister (membru al Uniunii Creştin-Democrate, partidul cancelarului german Angela Merkel) le-a cerut „tuturor părţilor să accepte rezultatul şi să nu existe turbulenţe suplimentare” odată ce procesul electoral va fi încheiat, conform agerpres.ro

Solicitarea preşedintelui SUA

Solicitarea preşedintelui SUA ca numărarea voturilor (în unele state) să fie oprită este fără precedent, a afirmat eurodeputatul. „Nu poţi priva cetăţenii SUA de dreptul de a vota. Nu te poţi autoproclama câştigător al unor alegeri în timp ce numărarea voturilor este încă în desfăşurare. Acest lucru este fără precedent”, a accentuat el.

În opinia sa, dacă Joe Biden va deveni preşedintele SUA, „relaţiile transatlantice vor primi un nou impuls”, deşi încă există provocări cu privire la comerţ, securitate şi apărare.

Referitor la eventualitatea realegerii lui Donald Trump, eurodeputatul german a spus: „Ştim la ce ne putem aştepta de la domnul Trump, dar ştim şi ce nu putem aştepta de la el – relaţiile transatlantice au fost supuse unui test de rezistenţă cum nu am mai văzut în ultimii 70 de ani”.

Echipa de campanie a lui Donald Trump sesizează justiția

În contextul alegerilor prezidențiale din Statele Unite, echipa de campanie a preşedintelui american Donald Trump a sesizat în data de 4 noiembrie justiţia pentru a cere oprirea procesului de numărare a voturilor în statul Michigan.

După numărarea a 92% din voturi în Michigan, candidatul democrat Joe Biden are un avans foarte fragil, de 0,6 puncte procentuale, în faţa republicanului Donald Trump (49,5% faţă de 48,9%). În acest stat, cei doi candidaţi îşi dispută 16 voturi ale marilor electori, transmite agerpres.ro

Bill Stepien, şeful campaniei lui Donald Trump, a afirmat că reprezentanţii Partidului Republican nu au avut acces la mai multe locuri pentru a observa numărarea buletinelor de vot, ceea ce contravine legii statului Michigan.

Echipa de campanie a republicanilor a cerut, de asemenea, o reexaminare a buletinelor de vot deja recenzate.