Fără mască la locul de muncă? Florin Cîțu: De la 1 iunie vom discuta acest lucru

Informațiile oferite de premier au fost transmise în contextul în care prefectul Capitalei a susținut anterior că, în cazul în care toți angajații sunt vaccinați, companiile pot decide ca în birourile în care toți angajații sunt vaccinați să se renunțe la masca de protecție. Astfel, Florin Cîțu a punctat că s-a produs o confuzie în această privință.

„Există o prevedere în Ordinul ministrului Sănătății, dar cred că este o decizie luată înainte de a analiza foarte bine. (…) De la 1 iunie vom discuta acest lucru. Eu cred că se va schimba acest ordin. Deocamdată, cu mască la locul de muncă la interior. Acest ordin va fi modificat, după 1 iunie discutăm de alte modificări””, a declarat Florin Cîțu.

Anunțul făcut anterior de Alin Stoica

Anterior, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a fost întrebat dacă se poate renunța la mască, într-un birou în care toți angajații au fost vaccinați împotriva COVID-19.

„Angajatorul sau operatorul, prin medicul de medicina muncii, vor stabili aceste reguli interne”, a susținut Alin Stoica, după ședința de sâmbătă a Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București.

De asemenea, acesta a fost întrebat și cum cum se vor organiza angajații Prefecturii București, în contextul restricțiilor anti-COVID.

„Încă nu am stabilit, dar vom stabili că acolo unde într-un birou sunt toate persoanele vaccinate nu se va purta mască”, a completat prefectul Capitalei.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea