Actorul Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic marţi, 6 noiembrie, în jurul orei 21.30, după ce ieşise de pe scenă. Medicii de la SMURD au reuşit să-l resusciteze la Filarmonica din Craiova, acolo unde i s-a făcut rău. Actorul jucase într-o piesă de teatru, iar la finalul spectacolului a spus că nu poate să mai respire. A vrut să meargă afară, să ia o gură de aer, dar nu a reuşit. S-a aşezat pe un scaun şi s-a prăbuşit. Imediat colegii au sunat la 112. Şase apeluri s-au dat, unul după altul. 

După ce pacientul a ajuns la Terapie Intensivă (la Spitalul Judeţean din Craiova), medicii au stabilit că trebuie de urgenţă operat. Posibilitatea de a fi transferat la Bucureşti cu un elicopter SMURD sau un avion militar a fost exclusă din cauza condiţiilor nefavorabile. 

Medicii craioveni care l-au salvat
La Craiova există Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară (în curtea Spitalului Judeţean din Craiova). A fost inaugurată în aprilie, este dotată la standarde europene, dar nu are medici şi funcţionează ocazional. Mai mult, şeful clinicii, dr. Octavian Istrătoaie, a fost de negăsit aseară, nu a răspuns la telefon, iar într-un final chiar şi-a închis aparatul. Conform protocolului, doar cu acordul său medicii puteau să intre în sala de operaţie din clinică. A fost momentul în care managerul Spitalului Judeţean (căruia i se subordonează directorul clinicii) şi-a asumat întreaga responsabilitate şi a cerut ca operaţia să se facă de urgenţă.
 

Medicii Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă au intrat imediat în sala de operaţie. Alături de ei a fost şi dr. Emilia Goanţă, medic electrofiziolog. Operaţia a durat 10 minute şi a decurs foarte bine. Cel care a implantat stentul a fost cel mai tânăr dintre medici, Eugen Ţieranu, în vârstă de 30 de ani. Acesta nu este angajat al spitalului, dar a venit imediat de acasă şi a acceptat să intre în sală alături de colegul său, Paul Traşcă.

Tânărul Ţieranu este rezident în ultimul an, în Bucureşti, iar de la 1 ianuarie 2019 va avea oficial statutul de şomer. Deşi Spitalul Judeţean din Craiova putea să-l angajeze până acum la Clinica de cardiologie, solicitarea i-a fost refuzată, întrucât scoaterea posturilor la concurs este tergiversată de luni întregi. 

 

Operaţia a decurs bine, iar starea lui Florin Busuioc este stabilă, însă e la Terapie Intensivă. La Craiova a ajuns imediat după operaţie şi soţia lui Florin Busuioc. Aceasta a fost aşteptată de colegii actorului în curtea spitalului.

Busu de la Meteo

Florin Busuioc este cunoscut mai mult ca om de televiziune decât ca actor. Cu toate acestea, visul de a deveni actor este cel care l-a adus în Capitală. A dat de cinci ori admiterea până a intrat, însă apoi a urmat cea mai frumoasă perioadă din viaţa sa. La ProTV a ajuns înainte de lansarea postului, unde a început să dubleze desene animate. Vocea inconfundabilă este cea care i-a asigurat şi alte proiecte.

La Meteo a ajuns după ce o perioadă a stat în concediu fără plată şi a primit provocarea cu recunoştinţă şi responsabilitate. Nu contează ce ţi se dă pe mână, contează să fii cel mai bun în ceea ce faci, a declarat Busu într-un interviu pentru „Adevărul“, cu un an în urmă. Aşa a făcut din „Cenuşăreasa programelor“ o rubrică extrem de apreciată şi urmărită de telespectatori. Ajutat de carismă, talent actoricesc, intuiţie şi simţ al umorului dezvoltat, dar şi de o echipă care i-a permis „să se joace“, Busu a devenit un brand sub sigla televiziunii, scrie adevărul.ro.