Comparativ cu anul anterior, suprafaţa de locuinţă de lux ce putea fi cumpărată în Capitala României cu un milion de euro s-a micşorat. Astfel, datele din 2016 indicau o suprafaţă de 280 mp, iar cele din acest an arată 250 mp, evidenţiind o scumpire a proprietăţilor.

Monaco este urmată în topul celor mai scumpe oraşe de Hong Kong şi New York, unde cu un milion de dolari poţi avea o locuinţă de 22 mp, respectiv una de 25 mp. Cele trei oraşe ţin capul de afiş în fiecare an de când Knight Frank face acest studiu.

Acest tip de proprietăţi este ţinta bogaţilor lumii. Un studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Knight Frank asupra persoanelor cu avere mai mare de 50 mil. dolari arată că numărul celor care intră în această categorie a crescut în ultimul an. Raportul a identificat 129.730 de indivizi cu o avere ce depăşeşte 50 mil. dolari, în creştere cu 10% faţă de datele din 2016. Averea combinată a acestora este de 26,4 trilioane de dolari.

În România, consultanţii au identificat 180 de bogaţi care se înscriu în această categorie, numărul lor urmând să crească cu 11% până în 2026, potrivit estimărilor Knight Frank.

Această clasă a populaţiei lumii îşi conservă averea investind în proprietăţi imobiliare.

Te-ar putea interesa și: