„Recomandăm tuturor să se delimiteze cu fermitate de acest tip de afirmaţii care nu fac decât să crească riscul radicalizării la adresa forţelor de ordine, cu scopul de a obţine o reacţie”, a spus Militaru, într-o conferinţă de presă, la sediul Jandarmeriei Române.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a cerut participanţilor să nu împiedice forţele de ordine să îşi exercite activitatea, în situaţia în care aceştia vor interveni în cazul unor violenţe.
Ovidiu Grosu, cel care s-a autointitulat „adevăratul organizator al protestului diasporei din 10 august” şi i-a îndemnat pe protestatari să recurgă la acte de violenţă împotriva forţelor de ordine, a fost pus sub acuzare miercuri de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunii de instigare publică.

Grosu a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, el având mai multe obligaţii: să nu folosească sisteme informatice ce au conexiunea de date activă (să nu utilizeze Internetul); să nu depăşească limita teritorială a judeţului de reşedinţă decât cu încuviinţarea prealabilă a DIICOT; să nu acorde interviuri; să nu participe la adunări publice; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Procurorii DIICOT au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Ovidiu Grosu pentru săvârşirea infracţiunii de instigare publică, prev.de art. 332 alin.1 din Legea nr. 535/2004, cu referire la art. 32 alin.1 lit.a) şi c) din Legea nr. 535/2004.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Investigare a Infracţiunilor de Terorism. AGERPRES