Anul 2011 a fost un an bogat în privinţa lansărilor de gadgeturi. De la iPad 2 şi iPhone 5, care s-a dovedit a fi de fapt iPhone 4S, până la sutele de telefoane inteligente şi tablete dotate cu sistemul de operare Android de la Google, utilizatorii au avut parte de multe lansări. Producătorii de electronice vor continua să lanseze tablete şi anul viitor, chiar dacă anul acesta companii precum Dell şi HP au pierdut startul şi au renunţat la produsele lor. Evident, toţi ochii vor fi aţintiţi către sediul companiei Apple şi către următoarea generaţie de tablete, iPad 3.
Cei care nu dispun de bugetul necesar pentru a face o achiziţie Apple se pot orienta oricând către un model autohton, precum Allview sau Evolio. Evolio a lansat recent o tabletă de 7 inch cu sistem de operare Android şi procesor de 1 Ghz la un preţ de 580 de lei. Cei care vor mai mult se pot orienta către Asus Eee Pad Transformer Prime, prima tabletă din lume care va veni cu sistemul de operare Ice Cream Sandwich şi cu procesorul quad-core Tegra 3 de la Nvidia.
Dispunând de o carcasă din aluminiu incredibil de subțire, Transformer Prime are o grosime de 8,3mm și este singura tabletă metalică ce cântărește numai 586g.
Aceasta va fi lansată în ianuarie la un preţ de 2.800 de lei. În a doua parte a anului îşi vor face apariţia şi primele tablete dotate cu sistemul de operare Windows 8 şi tot atunci o nouă categorie de laptopuri vor cuceri definitiv piaţa.
Este vorba de ultrabook-uri. Ultrabookurile sunt laptopuri care nu au o grosime mai mare de 20 mm şi care combină performanţele şi capabilităţile laptopurilor actuale cu caracteristicile tablet PC-urilor. Sistemele ultrabook sunt construite pentru a da utilizatorilor posibilitatea de lucra pe sisteme mai subţiri, uşoare, elegante, care oferă experienţe captivante, fără a compromite performanţa.
Primele modele au fost lansate la sfârşitul acestui an , inclusiv în ţara noastră, însă în 2012 vor fi lansate sute de modele, care vor fi mai eficiente din punct de vedere energetic, mai performante şi vor avea o securitate crescută și viteză mai mare de răspuns.
Ce gadgeturi vor fi lansate în 2012
Amazon Kindle Fire, disponibilă în prezent doar în SUA tableta va ajunge în restul lumii anul viitor.
Wii U este o consolă HD care va permite utilizatorilor să joace cele mai noi jocuri 3D.
Asus Eee Pad Transformer Prime, prima tabletă cu procesor quad-core Nvidia Tegra 3 şi probabil cel mai redutabil concurent pentru iPad 3.
iPhone 5, deşi nu este sigur că americanii vor lansa un nou terminal anul viitor, fanii speră atât la iPhone 5, cât şi la iPad 3.
PlayStation Vita este o consolă cu ecran multi-touch OLED cu o diagonală de cinci inch (12,7 cm), două camere foto, touch pad pe spatele consolei şi tehnologie 3D.
Asus Padfone, smartphone-ul convertibil în tabletă prezentat în vara acestui an, va fi lansat oficial anul viitor.