Astfel, conform listei sunt de expropriat 28.832 de mp, plus încă 35.000 de mp aflați pe o listă cuprinzând imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării "Construcţia autostrazii Bucureşti-Braşov, tronsonul
Bucuresti-Ploieşti" pe teritoriul localităţilor Bărcăneşti, Berceni, Râfov, Dumbrava, Drăgăneşti, Olari, Gherghiţa şi Balta Doamnei din judeţul Prahova şi al localităţilor Nuci, Gruiu, Snagov, Moara Vlăsiei, Dascălu, Voluntari şi Ştefăneştii de Jos din judeţul Ilfov.

Printre proprietari se află și omul de afaceri Gigi Becali și actualul primar al sectorului 3, Robert Negoiță, care dețin terenuri pe spațiile respective.

Astfel, Becali trebuie să cedeze statului 1.288 de mp de teren, iar statul îi dă despăgubiri în valoare totală de 111.000 de lei, ceea ce înseamnă un preț de mp de doar 86 de lei, ceea ce înseamnă mai puțin de 20 euro pe mp. Vorbim de un teren încadrat ca fiind arabil în Voluntari.

Robert Negoiță are de luat (și de dat) ceva mai mult. Mai precis, omul de afaceri cedează în favoarea statului nu mai puțin de 8.300 de mp, iar statul cumpără acest teren la suma de 718.631 de lei. Prețul pe mp este același.

Pentru porțiunea până în Centura Capitalei, guvernul dă proprietarilor aproximativ 1.530 de lei pe mp. La un curs de, 4,5 lei, reiese faptul că statul le dă celor care au terenuri prin zona Șoseaua Petricani sau Fabrica de Glucoza, un preț de peste 340 de euro pe mp.

În ceea ce priveşte porţiunea până în centura Capitalei, Septimiu Buzașu, secretar de stat la Transporturi, a precizat că lucrările vor fi finalizate abia peste doi ani de când se vor termina toate exproprierile.

Potrivit lui Septimiu Buzaşu, tronsonul de 6,5 km a fost împărţit în două bucăţi: între km 0 şi km 2, unde nu sunt făcute exproprierile, şi km 2 – km 6,5, unde ordinul de executare a fost emis în luna aprilie 2012, iar stadiul fizic al lucrărilor este de 10%.

"Termenul este de doi ani de zile de la terminarea exproprierilor. Mai avem de expropriat 150.000 de metri pătraţi. Toate suprafeţele sunt cuprinse într-un proiect de Hotărăre de Guvern, care se află în proces de avizare", a explicat Buzaşu.

El a adăugat că pentru toată autostrada Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a fost nevoită să expropriere o suprafaţă totală de teren de 4,5 milioane de mp.