Ca și anul trecut, potrivit unui studiu realizat de Litoralulromanesc.ro, turiștii stau, în medie, trei nopți pe litoralul românesc de 1 Mai, iar majoritatea pachetelor sunt cumparate cu începere din 28 aprilie. Tariful mediu plătit pe cameră pentru un sejur este de 955 de lei. Ținând cont că, în majoritatea cazurilor, într-o cameră se cazează două persoane, un turist plătește, în medie, 477 de lei pentru trei nopți de cazare. Tariful mediu este influențat de majoritatea hotelurilor de 3 și 4 stele din nordul stațiunii Mamaia, acolo unde și cererea este cea mai mare.

Cele mai scumpe sejururi cumpărate pe litoral în acest an, de 1 Mai,  potrivit sursei citate, au costat 2.024 de lei pe cameră și au inclus cazarea la un hotel de 5 stele din Mamaia, cu demipensiune. La polul opus, cele mai ieftine (279 de lei pe cameră pentru trei nopți de cazare) pachete au fost vândute de către un hotel de 3 stele din Jupiter, conform sursei citate.

Rezervările pentru 1 Mai au început imediat după Revelion, dar "vârful" a fost în perioada de început a lunii aprilie. "Sunt, însă, și români care așteaptă până în ultimul moment pentru a cumpăra vacanțe la mare, iar pentru că vremea se anunță frumoasă, estimăm că un număr mare de turiști își vor face rezervări pentru 1 Mai în zilele următoare. Pe ultima sută de metri au fost lansate și oferte last minute, astfel că un sejur de 3 nopți cu mic dejun, la un hotel de 3 stele din Mamaia, poate fi cumpărat cu 375 lei camera dublă", a declarat Ștefan Necula, director de agenție al Litoralulromanesc.ro.

În stațiunea Mamaia vor fi deschise majoritatea hotelurilor, cu excepția celor la care se fac lucrări de modernizare, iar în celelalte stațiuni, în funcție de cerere, au fost deschise câteva hoteluri. Mamaia, în zona de nord a stațiunii, are deja un grad de ocupare care depășește 80%. "În zona de nord a stațiunii se vor deschide toate cluburile, iar în această perioadă va avea loc festivalul Sunwaves. În paralel, în perioada 27 aprilie – 1 mai, se va desfășura și festivalul Bonheur, tot în Mamaia", a adăugat Ștefanb Necula.

Cele mai căutate stațiuni pentru 1 Mai sunt, în acest an, Mamaia, Mamaia Nord, Vama Veche și Eforie, iar cele mai goale se prefigurează a fi Saturn, urmată de Jupiter și Eforie Sud.                                 

 

Te-ar putea interesa și: