Politologul Alfred Bulai a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru DC NEWS, despre asensiunea AUR, în contextul protestelor anti-restricții și viitoare alegeri.

Mai exact, acesta a vorbit despre impactul pe care-l are AUR în Parlament și printre alegători. “AUR nu stimulează prea mult”, a spus Alfred Bulai.

Totodată, el a subliniat faptul că AUR are șanse foarte mari să ia câte ceva de la fiecare partid în parte. Politologul susține că în cazul protestelor și a politicii din România, AUR este principalul câștigător, lucru care a făcut alianța să fie ”de cinci ori” mai puternică.

“AUR-ul are șanse să ia de la toată lumea și mai ales de la PNL! Atenție, PNR-iștii din Ardeal sunt cu orientare naționalistă. Sunt aproape de un spirit național. AUR-ul este un principal câștigător al protestelor și al politicii proaste, pentru că am văzut că toate protestele au fost puse în cârca AUR, deci l-au făcut de cinci ori mai puternic”, a spus politologul Alfred Bulai, pentru sursa citată.

AUR are deja o etichetă

În același timp, Alfred Bulăi a mai menționat faptul că AUR are deja pusă o etichetă de ”extremist”, iar acest lucru reprezintă ”un handicap” pentru partid. Totodată, acesta susține că a fost foarte ușor ca partidul să câștige acest renume în urma acțiunilor făcute în ultima perioadă.

”Dacă ești etichetat social ca extremist este o marjă a ta peste care nu poți să treci. E un handicap pentru ei, dar e din cauza lor, pentru că ei chiar au în interior personaje care frizează o anumită confuită firească în societate. E de la ei, a fost ușor să li se pună eticheta asta”, a mai precizat Alfred Bulăi, pentru DC NEWS.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Chirica