Noul CEO al Yahoo, Carol Bartz, incepe sa faca schimbari in top managementul companiei pentru a sustine activitatea in aceasta perioada de criza. Astfel, Yahoo a anuntat inlocuirea CFO-ului, Blake Jorgensen, care va ramane insa in functie pana va fi gasit un inlocuitor.

Si seful Connected Life, Connected Life, si-a prezentat demisia, divizia care se ocupa cu produsele Yahoo de pe telefoanele mobile urmand sa fie integrata in alte divizii.

Yahoo a luat, de asemenea, decizia de a diviza actiunile sale la nivel global in doar doua regiuni, America de Nord si International, in loc de patru, cat anuntase initial.

Astfel, divizia de America de Nord va fi condusa de Hilary Schneider, pentru divizia International urmand sa fie gasit un sef.

Yahoo a anuntat pierderi de 303 milioane de dolari in cel de-al patrulea trimestru al anului, pe fondul deprecierilor de active. Pe intregul an 2008 Yahoo a inregistrat un profit net de 424 milioane de dolari, in scadere fata de 2007, cand a raportat castiguri nete de 660 milioane de dolari.

Carol Bartz, fost director executiv al companiei de soft tehnologic Autodesk, a devenit CEO al Yahoo in luna ianuarie. Alegerea lui Bartz a incheiat cele doua luni de cautari ale Yahoo, dupa ce fostul CEO si co-fondator al companiei, Jerry Yang si-a anuntat demisia.

Sursa: PC World