„Propunerea de avansare în grad a colonelului Paraschiv a urmat toţi paşii de legalitate şi cred că am precizat că în mai, în CSAT, s-a aprobat participarea la concurs a colonelului Paraschiv. Ulterior, decizia de avansare în grad aparţine preşedintelui, dar pot să vă asigur că, în egală măsură, Ministerul Afacerilor Interne, respectiv ministrul, care a făcut această propunere, ştie şi cunoaşte şi respectă prezumţia de nevinovăţie. Dacă la nivelul Administraţiei Prezidenţiale o folosim doar când ne convine sau ne referim la ea doar când ne este profitabil, este altceva”, a declarat Carmen Dan, potrivit bugetul.ro

În momentul în care a  fost întrebată despre desecretizarea  raportului care vizează evenimentele din 10 august, Carmen Dan a spus că sunt aşteptate rezultatele acestei evaluări, iar procesul este în curs de finalizare. 

„Este rezultatul unei comisii care face această evaluare. De altfel, s-a transmis către Parchetul General un răspuns vizavi de anumite documente pentru care acea comisie a decis declasificare. Urmează să se finalizeze acest proces. Noi ne uităm cu atenţie şi aştept rezultatul acestei evaluări, dar colegii mei care lucrează în această comisie se uită cu atenţie asupra tuturor textelor de lege care permit declasificarea”, a mai spus Carmen Dan.

În data de 22 octombrie, colonelul Cătălin Paraschiv, care a coordonat intervenţia Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei la protestul din 10 august, a fost propus pentru avansarea în grad de general de brigadă cu o stea. 

„Pe data de 10 mai, CSAT a aprobat participarea ofiţerului la examenul pentru trecerea în corpul generalilor, iar la data de 11 octombrie acesta a susţinut şi promovat examenul pentru acordarea gradului de general de brigadă cu o stea în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Ca urmare a promovării acestui examen, a fost înaintată către Administraţia Prezidenţială propunerea de a acorda ofiţerului gradul militar de general de brigada cu o stea”, se arăta într-o informare a MAI.