Evenimente Abonamente Comunicate

Cariere

Istoric! Un român se va ocupa de imaginea Americii în lume! Cine este și ce companie conduce

Istoric, Statele Unite au finanțat o agenție pentru promovarea imaginii în lume, organizație din care au făcut parte și Europa Liberă și Vocea Americii, instituții bine cunoscute în Romania în anii premergători revoluției. Această agenție, USIA, a fost desființată printr-un act al Congresului American în 1998.

Acum, Statele Unite au angajat un român pentru strategia de imagine a Americii în lume, după ce în 2018, Departamentul de Stat American (echivalentul Ministerului de Externe din România), a angajat compania Transiris pentru a crea strategia de imagine a Statelor Unite în lume, arată un comunicat.

Compania Transiris este condusă de un român, Silvian Cențiu, și are mai mult de jumătate din personal în România. Astfel, strategul principal, directorul de creație, coordonatoarea de proiect, și mare parte din echipa proiectului este formată din români, informează comunicatul.

Inițiativa de strategie se concentrează în prezent pe Europa și a început cu un proiect pilot în Austria, Cehia, și Ungaria. Strategia urmează să fie finalizată în ianuarie 2019 și va fi urmată de un proiect de implementare.

Transiris a fost contractată în exclusivitate pentru strategia acestui proiect, precum și pentru deciziile de a subcontracta unele componente tactice către alte companii locale.

“America, așa cum numim de multe ori Statele Unite ale Americii, nu este doar o țară, ci o idee, un set de principii de viață, un simbol cultural al drepturilor la viață, libertate și căutare a fericirii. Dar imaginea Americii este și sub continuă presiune și critică, atât din interiorul țării cât și din afară. Strategia noastră se concentrează pe crearea unei imagini care reprezintă adevărata America”, a declarat Silvian Cențiu.

Proiectul de strategie de branding este disponibil la acest link. (detalii la “View”)

Compania Transiris a fost înființată în 2012 în California și în București pentru a deservi în principal companii de top (Fortune 500) cu servicii și tehnologii de marketing. Între timp, a înființat birouri în Canada, Austria, Spania, și Marea Britanie. Biroul din Marea Britanie a fost înființat în cooperare cu Guvernul Scoțian.

Silvian Cențiu este cel care a fondat și conduce compania Transiris. Locuiește în California, dar este născut la Brașov, unde a urmat Liceul “Andrei Șaguna”. A studiat în cadrul Universității Politehnice din București, precum și la Universitatea Tehnică din Viena (TU Wien), Universitatea San Francisco (USF), Universitatea Stanford, și alte instituții de învățământ superior. De asemenea, a cercetat și predat în cadrul acestor universități, cât și la ASE București și Universitatea Transilvania.

În afara activităților profesionale din marketing, tehnologie, management, și antreprenoriat, Silvian este cunoscut și pentru activitățile sale în dramaturgie, în special cu piesa de teatru “A Transylvanian in Silicon Valley” (“Un Ardelean în Silicon Valley”), pe care a scris-o și a interpretat-o cu succes pe toate continentele, inclusiv în România, la Teatrul Național București și la Teatrul Notarra

Capital - Twitter

Scrisoare deschisă a editorilor de presă europeni pentru Guvernele Statelor Membre

In continuarea discutiilor avute in ianuarie 2018 pe tema drepturilor conexe, BRAT a continuat relatia cu asociatiile europene ce activeaza in domeniul presei (EMMA - European Magazine Media Association), ENPA - European Newspaper Publishers Association, EPC -European Publishers’ Council, NME - News Media Europe) si va aducem in atentie o noua initiativa comuna a editorilor europeni referitor la acelasi drept conex fata de care va ceream o opinie la inceputul anului (mesajul initial mai jos). La momentul respectiv un numar mare de editori romani au semnat scrisoarea propusa, care a fost utilizata ulterior in formularea unei opinii de catre Guvernul Romaniei. In septembrie 2018 Parlamentul European a adoptat in forma dorita Articolul 11 din Directiva pentru Dreptul de Autor pe Piața Unica Digitala.

„Domnului Valer Daniel Breaz, Ministrul Culturii si al Identității Naționale,

Domnului Secretar de Stat Razvan Rab,

Domnului Doru Adrian Paunescu, Director General ORDA

Stimați domni,

In prezent, se negociază ultimele detalii ale reformei Directivei pentru Dreptul de Autor pe Piața Unică Digitală intre Parlamentul European si reprezentanții guvernelor naționale.

Propunerea de directivăconținenorme legislativemenite să asigure sustenabilitatea jurnalismului profesionist, și mai important,să le ofere editorilor de presă posibilitatea de a-și monetiza conținutul online.

Dacă dorim un viitor sustenabilpentru presa independentă; dacăvrem si așteptăm un produs jurnalistic de calitate, daca vrem investiții in jurnalismul profesionist si dacăsunteți, ca si noi, din ce in ce mai alarmați de iminenta dispariție a unor titluri de presă, acum este momentul sa acționămîmpreună. Avem nevoie de sprijinul Guvernului Romaniei pentru introducerea unui drept conex pentru editorii de presă, identic cu cel votat de o vastă majoritate a Parlamentului European pe 12 Septembrie 2018, care reprezintă un prim pas esențial pentru a susține o presa independentădemnă de o societate democratică.

Momentan, uniicoloși digitali exercită presiuni puternice asupra guvernelor statelor membre UE siurmăresc sa dilueze acest drept cu orice preț. Potențiala diluare a dreptului conex ar da câștig de cauzăactivitățilorde preluare de continutpe care le realizeazăcoloșii digitali, practici pe care introducerea acestui drept urmărește sa le sisteze. Motoarele de căutare, agregatorii de știri si alte companii care îșibazează produsele pe conținut de presăpentru care nu au nici permisiuneași nici nu au platitdrepturi catreproducătoriiconținutuluirespectiv sunt aceiași actori care se opun introducerii unui drept conex pentru editori.

Scopul dreptului este de a echilibra balanța puterii de negociere intre editorii de presășiplatformele online. Ecosistemul digital trebuie săfuncționeze corect atât pentru producătorii de conținut, cât și pentru distribuitorii și consumatorii de continut, și nu in conditii de adeziune, dictate de câțivauriași digitali.

Singura șansă de a restabili echilibrul este adoptarea unui instrument legislativ puternic care va restabili rentabilitateașiviitorul conținutuluijurnalisticși a unei prese libere, independente.

Numai un drept conex identic cu cel adoptat de Parlamentul European in Articolul 11 din Directiva pentru Dreptul de autor pe Piața Unica Digitala va avea ca efect continuitatea rolului esențial al unei prese independente in dezbaterea publică.”

 

Capital - Twitter

Joburile momentului! Mii de tineri români au fost angajați

Aproape 4.000 de persoane au fost angajate în urma organizării bursei locurilor de muncă dedicată absolvenţilor, anunță marţi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Astfel, la o lună după desfăşurarea Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi, statisticile ANOFM indică încadrarea în muncă a 3.991 de persoane, din care 1.994 sunt absolvenţi.

Cei mai mulţi absolvenţi angajaţi au un nivel de pregătire liceal şi post liceal (1.172), profesional şi ucenicie (382), 230 fiind numărul celor cu studii superioare.

Persoanele fără studii superioare au fost încadrate în meserii precum: muncitori necalificaţi în diferite ramuri de activitate (416), lucrător comercial (111), vânzător (84), manipulant marfă (58), ospătar (49), lăcătuş (47), confecţioner asamblor articole textile (39), mecanic (34), operator confecţioner îmbrăcăminte (30), electrician (26) şi ajutor ospătar (22).

Cele mai multe posturi vacante ocupate de persoanele cu studii superioare au fost de: inginer în diferite ramuri de activitate (82), economist (15), asistent manager (13), contabil (7), farmacist (7), programator (6), consilier în economie generală (6), consilier juridic (6) persoane, tehnician în diferite ramuri de activitate (5), agent vânzări (5), medic stomatolog (5).

În top, cu cei mai mulţi absolvenţi încadraţi, au fost în judeţele: Constanţa (170), Bacău (152), Botoşani (144), Buzău (144), Bihor (142), Maramureş (123), Suceava (123), Iaşi (123), Mureş (121), Olt (96).

"Reamintim că, în situaţia încadrării în muncă pe durată nedeterminată a absolvenţilor, ANOFM acordă angajatorilor subvenţii în cuantum de 2.250 de lei/lună pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent angajat. În cazul în care sunt încadraţi absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap, subvenţiile se acordă pe o perioadă de 18 luni", subliniază ANOFM, într-un comunicat. 

Capital - Twitter

Povestea EXTRAORDINARĂ a unei românce de doar 24 de ani. A plecat din Sibiu și a ajuns la Curtea Penală Internaţională de la Haga

A plecat din Sibiu, a fost șefă de promoție la Universitatea din Leeds și a primit o bursă de la Bill și Melinda Gates pentru a urma un master la Cambridge.

Imediat după absolvire, Universitatea din Leeds a vrut-o înapoi pentru a-și continua cercetările. După un an, a decis că vrea să-și deschidă și mai mult orizonturile, aplicând pentru un internship. Este povestea Georgianei Epure, o tânără sibiancă despre care ai crede că are cel puțin dublul vârstei, la câte lucruri a făcut până acum, informează Digi 24.

Momentan, lucrează în oficiul procurorului, cu echipa de investigații la Curtea Penală Internațională de la Haga.

Verile însă, le petrece la Oxford și Cambridge unde predă Relații Internaționale liceenilor de la școlile de vară.

Georgiana Epure are 24 de ani și o minte deschisă. A fost Secretar al Departamentului de Educație şi Comunicare din Consiliul Național al Elevilor și a absolvit la „Goga”. După bacalaureat a decis să plece în străinătate pentru a-și continua studiile. Astfel, a urmat cursurile de Relații Internaționale la Universitatea din Leeds. Cu toate că nu vorbea engleza nativ, tânăra a demonstrat că atunci când vrei ceva se poate, terminând șefă de promoție.

Capital - Twitter

Andra Măruță spune adevărul. Iată ce studii are și ce planuri de viitor

Andra Măruță, membru în juriul Vocea României, este una dintre cele mai apreciate vedete din țara noastră, iar fiecare melodie de-a ei devine hit. Recent, vedeta a dezvăluit ce planuri are pentru viitor.

După foarte mult timp s-a aflat, în sfârșit, adevărul! Ce studii are, de fapt, Andra Măruță.Dacă se va plictisi vreodată de scenă, de concerte și emisiuni, deși e greu de crezut asta, Andra poate trece la catedră! Îndrăgita vedetă a terminat Facultatea de Pedagogie Muzicală din cadrul Universității Spiru Haret! „Acum am posibilitatea ca, într-o zi, să mă pot dedica și laturii pedagogice. Știu că acest moment va veni și mă gândesc cu bucurie la viitorii mei elevi, cărora vreau să le transmit pasiunea mea pentru muzică”, declara Andra după examenul de licență.

Andra, pe numele din buletin, Alexandra Irina, face parte din categoria celor mai iubite şi talentate artiste din ţară. Fiecare piesă fie ea pop sau R&B pe care o lansează ajunge hit într-un timp scurt. Ea s-a născut pe 23 august 1986, în Câmpia Turzii. Vedeta e căsătorită din 23 august 2008 şi are doi copii cu soţul ei: David  şi Eva Maria Ioana.
Andra și Cătălin Măruță reprezintă unul dintre cele mai celebre cupluri din showbiz. Au o familie frumoasă și nu s-au remarcat prin niciun scandal. Și deși negativul vinde foarte bine, ei s-au îmbogățit oferind de fiecare dată publicului doar informații pozitive.

 

Capital - Twitter

REDACTOR POLITICĂ EXTERNĂ – EVENIMENTUL ZILEI

Evenimentul zilei angajează redactor de politică externă cu minimum trei ani experiență de presă în acest domeniu.

Dacă vrei să faci parte din echipa noastră, trimite-ne cv-ul tău pe secretariat@evz.ro, în atenția lui Adrian Pătrușcă, menționând postul pentru care aplici!

Capital - Twitter
Pagina 1 din 1

Fii informat cu Capital!