Numărul total ar ”reclamelor nereușite” – acelea care nu respectă cumva politicile Google – au crescut cu 49% de la 524 de milioane de reclame blocate în 2014. 

Iată o listă cu tipurile de reclame pe care Google le-a blocat anul trecut:
 

1. Contrafăcute

Google spune că a suspendat peste 10.000 de site-uri și mai bine de 18.000 de conturi care au încercat să vândă bunuri precum ceasuri de marcă contrafăcute.

2. Farmaceutice

Peste 12,5 milioane de reclame au încălcat politicile privind medicina și sănătatea anul trecut. Un exemplu în acest sens ar fi: medicamentele care nu au fost aprobate pentru a fi folosite sau despre care s-a pretins că ar fi la fel de eficiente precum medicamentele prescrise. 

3. Escrocheriile privind pierderea în greutate

Google a spus c a suspendat reclame de la peste 30.000 de website-uri care susțineau că se poate slăbi fără dietă sau fără exerciții. 

4. Înșelătorie
Google a blocat aproape 7.000 de site-uri care se ocupau cu înșelătoria.

5. Software nedorit

Peste 10.000 de site-uri care ofereau software nedorit (acel tip de software care încetinește device-urile sau le schimbă pagina principală a browserelor) au fost blocate prin AdWord. Google a anunțat, de asemenea, că a redus descărcările nedorite prin reclame, la 99%. 

6. "Trick to click"

Mai mult de 17 milioane de reclame care sunt menite să păcălească oamenii prin interacționarea cu aceștia (de pildă avertizări de sistem false) au fost blocate anul trecut. 

7. Clickurile accidentale

Google a anunțat că, acum, există un instrument care reduce numărul de clickuri accidentale ale utilizatorilor pe reclame în timp ce o persoană navighează pe o anumită pagină de internet. 

8. Încălcarea politicii

Anul trecut s-a descoperit că reclamele care au apărut în peste 25.000 de aplicații pentru mobil au încălcat politicile Google. Per total, Google a anunțat că a blocat peste 1,4 milioane de aplicații care nu au respectat politicile pentru website-uri și aplicații mobile.