Instituţiile societăţii civile sunt necesare şi în ţările cu o puternică tradiţie democratică, dar în special în ţările în care democraţia se construieşte. Nu de puţine ori, politicienii şi oamenii de afaceri pun interesele de partid sau de afaceri înaintea intereselor populaţiei. În astfel de situaţii, cine este chemat să „facă dreptate” şi să corecteze disfuncţionalităţile?

Societatea civilă are dreptul şi datoria de a influenţa deciziile politice, economice sau de interes public. Aceste instituţii trebuie să cunoască politicile curente şi propunerile de politici, pentru a monitoriza modul în care factorii politici sau economici respectă interesele majorităţii populaţiei în domeniile respective.

Revista Capital îi dedică un capitol separat societății civile în Top 100 femei de succes și prezintă poveștile celor mai importante românce care acționează în această zonă. Sunt femei care militează pentru drepturi ale oamenilor din cele mai diverse domenii, fie că este vorba de medicină, fie că este vorba de mediul antreprenorial.

Puteți citi poveștile acestor românce în Capital Top 100 femei de succes, ediția 2020, disponibil ACUM la punctele de difuzare a presei și online pe www.agoramag.ro